Bill Gates’ten mikroçip iddialarına yanıt

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, yoksul ülkelerdeki aşı kampanyaları ile ilgili olarak, "Dünyanın geri kalanı için büyük cömertlik gerekecek. Bunu başarırsak 2022'ye kadar tüm dünya aşılanma tamamlanmış olur" dedi.

Yayınlanma: 16.02.2021 - 15:32
Bill Gates’ten mikroçip iddialarına yanıt
Abone Ol google-news

Bill Gates, aşı çalışmalarına verdiği destek nedeniyle hakkında çıkan komplo teorilerini Alman televizyon kanalına değerlendirdi. Aşı çalışmalarına verdiği destek nedeniyle hakkında çıkan komplo teorilerini de değerlendiren Bill Gates, insanları neden gözetim altında tutmak isteyebileceğini anlayamadığını belirterek, sosyal medyada, koronavirüs aşısı ile insanlara çip yerleştirileceği yönündeki söylentiler hakkında, "Mikroçiplerle aşılar arasındaki bağlantıyı ise hiç anlamıyorum" ifadesini kullandı.

Gates, "Bazı iddialar o denli saçma ki kendimize, 'buna yanıt vermek zorunda mıyım?' diye sormamız lazım" dedi.

MADDİ ANLAMDA YARARLANDIĞI İDDİALARINI REDDETTİ

Dünyanın en zengin kişilerinden biri olan Bill Gates, koronavirüs salgınından maddi anlamda faydalandığı yönündeki iddiaları da reddetti. Aşı çalışmaları için sarf ettiği çabanın tamamen gönüllülük esasına dayandığını ifade eden Gates, "Benim servetim her yıl, bu aşı kampanyalarına şu anda yatırım yapan vakıf nedeniyle küçülüyor" dedi.

Kaynak: DW Türkçe



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler