Binali Yıldırım ses kayıtlarıyla ilgili ilk kez konuştu

Binali Yıldırım, işadamlarından para toplanarak oluşturulan havuzdan Sabah ATV grubunun alınmasıyla ilgili çıkan ses kayıtlarıyla ilgili ilk kez konuştu: “İki kişi benim hakkımda konuşuyor. İş adamıysa banane!”

Yayınlanma: 09.02.2014 - 12:26
Abone Ol google-news

AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kanal 7’de Başkent Kulisi programına katıldı. Sabah-ATV satışıyla ilgili bir havuz oluşturulduğu, bunun içinde kendisinin de yer aldığı savlarla ilgili bir soruya Yıldırım, “Seçim zamanı bizimle ilgili insanların kafasında olumsuz yargı oluşturabilir miyim? Telaş budur. Söylenenlerin benimle alakası yok. İki kişi aralarında konuşuyor. O bunu dedi bu bunu dedi. Dedikoduyla amel edilir mi?” dedi.

Ortada kendisine ulaşmış bir suçlama olmadığını, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eline fezleke alarak suçlama yaptığını belirten Yıldırım, “CHP lideri savcılık mı yapmaya karar verdi? Öyle bir fezleke varsa önce bana gelmesi lazım. O da savcılardan gelecek. Böyle bir şey yok. Fezleke diyor. Bu fezleke kimin diyor? Bakanın diyor. Bize de göndersin de bir zahmet biz de bilgilenelim. Bazı savcılar direkt oraya gönderiyorlar, mahkemenin adresini şaşırıyorlar. Bilgiler oraya gidiyor. İşler birbirine karıştı. Siyasetle hukuk iç içe girdi. Yargı bağımsız olsun aynı zamanda da tarafsız olsun. Yargıya güven dibe vurduysa burada yapılacak önemli iş olduğu ortaya çıkıyor. Söylenenlerin benimle alakası yok. İki kişi aralarında konuşuyor. O bunu dedi bu bunu dedi. Dedikoduyla amel edilir mi? Kötü söz sahibine aittir. Kılıçdaroğlu’nun laflarının artık ağırlığı yok. Kıymeti yok. Kılıçdaroğlu ilk önce geçmişine bir baksın. Görev yaptığı yıllarda yaptığı usulsüzlüklerin hesabını versin” diye konuştu.

Gazete haberlerinin delil olamayacağını, olmayan iş üzerinden iddialarda bulunulduğunu da anlatan Yıldırım, “Olmayan iş üzerinden iddia olur mu? Gazete haberiyle AK Parti'ye kapatma davası açıldı. Gazete haberleri delilse, orada burada yanlış haberler. Bir adamı mahkum etmek için ver 3-5 kuruş istediğin haberi yazdır ver adliyeye. ‘Abi ver lehinde yazayım, abi ver aleyhinde yazmayım’ Böyle üçkağıtçılar çıkıyor. Bunların bile gerçekle alakası yok. 2 kişi benim hakkımda konuşuyorsa ben ne yapayım? İş adamıysa banane” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler