Binali Yıldırım'dan OHAL ve referandum açıklaması: Fırsat vermeyiz

Başbakan Binali Yıldırım, başkanlık sistemini de içerecek olası referandum öncesi OHAL uygulamasının kaldırılabileceğini söyledi.

Yayınlanma: 28.11.2016 - 11:16
Abone Ol google-news

Başbakan Binali Yıldırım, darbe girişiminin ardından ilan edilen, 19 Ekim'de 90 günlüğüne uzatılan OHAL'in, başkanlık sistemini de içeren anayasa değişikliğine dair referanduma gidilmeden önce kaldırılacağını söyledi.

Hürriyet'ten Fatih Çekirge'ye konuşan Başbakan Binali Yıldırım,  OHAL hakkında, "2017'ye girer girmez kaldırılacak diye bir şey yok" diyerek, "Şimdi, referandum olması halinde, elbette kimseye, 'OHAL altında seçime gidildi… OHAL şartlarında referandum yapıldı' gibi bir söz söyleme fırsatı vermeyiz. Bu nedenle referandum öncesi OHAL kaldırılır diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

TAHSİLATLAR TL ÜZERİNDEN YAPILACAK

Çekirge, yazısında Yıldırım'ın  "'Döviz sıkıntısı var' gibi göstermek isteyenler var. Vurgun peşindeler. Ama bunlara izin vermeyeceğiz. Hepsinin farkındayız. Önlemleri alıyoruz" dediğini ifade ederek bunlar arasında futbol yayın ihalesi bedelini dolar değil TL üzerinden ödemesi, TMSF'nin alacaklarının TL üzerinden gerçekleştirilmesi, çeşitli özelleştirmelerin tahsilatlarının TL üzerinden alınması gibi önlemler olduğunu söyledi.

Fatih Çekirge'nin yazısını okumak için tıklayın


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler