Bingöl'de çatışma: 1 asker şehit!

Bingöl'ün Genç ilçesinde güvenlik güçleri ile bir grup terörist arasında çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

Yayınlanma: 17.09.2011 - 21:01
Abone Ol google-news

Genç ilçesine bağlı Güzeldere bölgesinde saat 19.30 sıralarında arazi arama ve tarama faaliyetleri sürdüren piyade tabur komutanlığına bağlı birliklerce, bir grup terör örgütü PKK'lı terörist arasında sıcak temas sağlandı.

Güvenlik güçlerinin ''dur'' ihtarına ateşle karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada 1 asker şehit olurken, 2 asker yaralandı. Yaralanan askerler Bingöl Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Bölgeye çok sayıda özel harekat timleri sevk edildi.

Teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Er Muhammed Aygör için Elazığ 8. Kolordu Komutanlığı'nda tören düzenlendi.


8. Kolordu Komutanlığı Karargahı'nda düzenlenen törene şehit Aygör'ün Elazığ'da askerlik yapan kuzeni Mustafa Aydoğdu ile Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Elazığ Vali Vekili Altuğ Çağlar, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Galip Mendi, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Harun Ocaklı, Tunceli 4. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Akkaya, Bingöl 49. Motorlu Piyade Tugayı Komutanı Tuğgeneral Orhan Gündüz, askeri ve sivil yetkililer katıldı.

Basın mensuplarının alınmadığı törenin ardından Aygör'ün cenazesi toprağa verilmek üzere Elazığ Havaalanı'ndan askeri uçakla memleketi Konya'ya gönderildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler