Binler adalet için yürüyor

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yürüyüşünü binlerce vatandaşla Ankara’dan başlattı. Eyleme bütün Türkiye’den destek geldi. Yürüyüşün ilk günkü bölümü Ankara Hipodromunda sona erdi.

Yayınlanma: 15.06.2017 - 11:07
Abone Ol google-news

<video:761437>

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından Ankara’dan İstanbul Maltepe Cezaevi’ne kadar sürecek“Adalet Yürüyüşü”nü dün Güvenpark’tan başlattı. Kılıçdaroğlu, dün yürüyüş boyunca, üzerinde “adalet” yazılı pankartla yürüdü. Yürüyüşte parti rozeti kullanılmadı, sloganlar çeşitli olsa da, pankartlarda sadece adalet talep edildi. Kılıçdaroğlu adalet yürüyüşünü, “Bıçak kemiğe dayandı artık, yeter diyoruz. Adalet, adalet, adalet. Bu zorlu kavramının hakkını vermek zorundayız” sözleri ile başlattı.

KILIÇDAROĞLU YOLA BÖYLE ÇIKTI

Kılıçdaroğlu, binlerce vatandaşla birlikte, 23 gün sürmesi planlanan adalet yürüyüşünü dün Ankara Güvenpark’ta başlattı. Ankara Valiliği önceki geceden Güvenpark’ta önlem aldı. Sabaha kadar Güvenpark’ta kuş uçmadı. Mesai gününde vatandaşlar Güvenpark’a alınmadı. Ancak Atatürk Bulvarı hem yaya hem de araç trafiğine açık tutuldu. Valilik, yürüyüş sırasında kaldırımların kullanılması talimatını verse de özellikle kent merkezinde yollar trafiğe kapatıldı, binlerce kişi ana yollarda yürüdü.

 Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına Twitter'dan böyle tepki göstermişti.

Son olmayacak

Kılıçdaroğlu, ilk açıklamayı Güvenpark’a gitmek üzere çıktığında evinin önünde yaptı. Eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve oğlu Kerem Kılıçdaroğlu ile birlikte yaptı. CHP lideri burada, “Adalet Yürüyüşü’ne başlıyorum. Umarım vicdanları sağır olanlar bize duyarlar. Biz gerginlik, kavga istemiyoruz, bizi hapishanede gazeteciler istemiyoruz. Bunlar bize acı veriyor. ‘Bir bedel ödemek gerekiyorsa, o bedeli ben ödeyeceğim’ demiştim. Şimdi yürüyüşe başlıyorum. Bu yürüyüş son olmayacak” dedi.

Kılıçdaroğlu, Güvenpark’a geldiğinde yaptığı açıklamada da “Bir dikta yönetimi ile karşı karşıyayız. Adaletin olmadığı bir ülkede yaşamak istemiyoruz. Bıçak kemiğe dayandı artık, yeter diyoruz. Bunun için yürüyüşümüzü başlatıyoruz. Bu yürüyüşümüzün bir siyasal partiyle alakası yok, bu kutlu bir yürüyüş, bir adalet yürüyüşüdür. Hapishaneleri tıka basa dolu olan bir ülkede adalet olmaz. Adalet, adalet, adalet. Bu zorlu kavramının hakkını vermek zorundayız” dedi.

Spor ayakkabıları ile

Kilometrelerce sürecek yürüyüş için başta Kılıçdaroğlu olmak üzere vekillerin çeşitli hazırlıklar yaptığı görüldü. Kılıçdaroğlu ve vekiller takım elbise giymedi, bazıları spor kıyafetleri ile yürüyüşe katıldı. Kılıçdaroğlu, önceki gün açıkladığı gibi adalet pankartı ile yürüdü. Eşi Selvi Kılıçdaroğlu, oğlu Kerem Kılıçdaroğlu ve Mine Alşan, Kılıçdaroğlu ile birlikte yürüdü.

Yürüyüşte hiçbir parti rozeti veya bayrağı kullanılmadı. ÖDP, Halkevleri ve Birleşik Haziran Hareketi’nin de katıldığı yürüyüşte, “adalet” pankartlarının yanında sadece Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri taşındı.

Kılıçdaroğlu ilk molasını Şaşmaz kavşağında bir ağaç gölgesinde 4 saat sonra verdi. Kılıçdaroğlu burada da “Gazeteciler, milletvekilleri hapiste. Haber peşinde koşan gazeteciler hapse mi atılır? Karşımızda vicdanı körleşmiş bir yapı var. Söylediklerimizi duymuyorlar. Bu yapıyı uyarmamız lazım. Sabır, sabır, sabır taşı da çatlıyor” dedi. Kılıçdaroğlu’na yürüyüşü için yapılan Gandi benzetmesi de soruldu. Kılıçdaroğlu, “Güzel bir benzetme. O ülkesinin özgürlüğü için yürüdü. Biz de ülkemizin adaleti için yürüyoruz” dedi.

Kılıçdaroğlu, yaklaşık 20 kilometrelik yürüyüşün ardından Eryaman’daki Hipodrom’da dünkü yürüyüşünü tamamladı. Kılıçdaroğlu, Doğan Holding Ankara Temsilcisi Barbaros Muratoğlu’nun tahliyesini anımsatarak, “İnşallah İstanbul’a ulaştığımızda hapiste hiçbir gazeteci kalmaz” dedi.

<video:761466>

YIL 2017 Ankara’da adalet arıyoruz

Yürüyüşe destek veren ÖDP’nin Başkanlar Kurulu üyesi Alper Taş, “Majestelerinin yargısına, Saray’dan talimat alan yargıya karşı, adaleti, hukuku savunmak için, demokrasiyi savunmak için buradayız. M.Ö. 400’lü yıllarda Sinoplu Diyojen elinde fenerle adalet arıyordu. 2017’de, Ankara’nın göbeğinde adalet arıyoruz” dedi.

‘HDP’liler için de yürüyoruz’

İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık “Çok güzel bir adım... Ama neden Maltepe’deki CHP milletvekiline kadar? Edirne’ye, HDP eşbaşkanı Demirtaş’a kadar gitmeli...” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, “Berberoğlu’nu bırakılsa da biz bu yürüyüşü bırakmayacağız. Tutuklu HDP milletvekilleri için de yürüyoruz” dedi.

<video:761819>

DEMİRTAŞ’TAN BERBEROĞLU’NA 

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, Enis Berberoğlu’nun eşi Oya Berberoğlu’u aradı. HDP’den yapılan açıklamada “Başak Demirtaş telefon görüşm e s i n d e , içinden geçmekte olduğumuz zor zamanların yakında sona ereceğine dair duyduğu inancı ve umudu belirtmiş, bunun da mücadele edilerek sağlanabileceğine vurgu yapmış, dayanışma duygularını aktarmıştır” ifadeleri kullanıldı.

GÜNDE 20 KİLOMETRE

Adalet yürüyüşünün 23 gün sürmesi planlanıyor. Programa göre Kılıçdaroğlu her gün 19- 20 kilometre yürüyecek. Dün akşam Eryaman Hipodrom’da ilk gün tamamlandı. Adalet yürüyüşçüleri için burada bir çadır kuruldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan Kılıçdaroğlu’nun da geceyi burada geçireceğini açıkladı. Yürüyüş bugün saat 08.00’de Eryaman’dan tekrar başlayacak. 4. günün sonunda Kızılcahamam’da, 6. günde Bolu il sınırında, 16. günde Sakarya Nehri’nde, 20. günde Dilovası’nda mola verilmesi planlanıyor.

 

 

Dünya Kılıçdaroğlu'nun ‘Adalet Yürüyüşü’nü böyle gördü

Ankara Valiliği'nden CHP'nin yürüyüşüne ilişkin açıklama: Makul sayıda kişiyle, kaldırımdan yürüyün

CHP'den Maçka Parkı'nda "Adalet Nöbeti"

 Kılıçdaroğlu'nun 'Adalet Yürüyüşü'ne Trabzon'dan destek

Kılıçdaroğlu'nun 'Adalet Yürüyüşü'ne İzmir'den destek

'Adalet Yürüyüşü'ne Manisa'dan destek: Vekiller içeride damatlar dışarıda

CHP'li kadınlardan 'Adalet Yürüyüşü'ne destek

Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına Gaziantep'ten tepki


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler