BioNTech’in koronavirüs aşısının Almanya'da üretimine başlandı
Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in koronavirüs aşısının Almanya’da üretime başladığı duyuruldu.

Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci tarafından kurulan Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in geliştirdiği koronavirüs aşısının Almanya'da da üretimine başlandığı bildirildi.
BioNTech firmasından yapılan açıklamada, aşı üretimine başlanan Marburg kentindeki tesislerde bu yılın ilk yarısında 250 milyon doz aşı üretileceği ve ilk aşıların nisan başında teslim edilmesinin planlandığı belirtildi.
BioNTech, bu yıl dünyanın farklı ülkelerindeki 6 üretim tesisinde toplam 2 milyar doz aşı üretmeyi hedefliyor.
MUTASYONA KARŞI ETKİLİ
Pfizer ile BioNTech koronavirüs salgınına karşı geliştirdiği aşının İngiltere ve Güney Afrika'da görülen mutasyona uğramış koronavirüse karşı etkili olduğunu duyurmuştu.
Açıklamada, BioNTech ve Pfizer, mutasyona uğramış virüsün halihazırda uygulanmaya başlanan aşıyı etkisiz kılacağına ilişkin kanıt ortaya çıkarsa buna yanıt vereceklerini de hatırlatılmıştı.
Video Haberler
-
İGDAŞ’tan dikkat çeken 19 Mayıs videosu
-
'İktidar yolculuğumuzu başlatıyoruz'
-
Ankara'da korkutan yangın!
-
MHP'liler bir CHP'liye saldırdı!
-
1919 genç zeybek oynayıp Atatürk'ün siluetini oluşturdu
-
Düğünde ‘bahşiş’ dehşeti: 5 yaralı
-
'Son kayıp bulunana kadar vazgeçmeyeceğiz'
-
Bolu'da mayıs ayında kar yağdı
-
'Dolar şu anda 22 TL'den işlem görüyor'
-
Feci kaza: Otoyoldan geçince otomobil çarpan kişi öldü
En Çok Okunan Haberler
-
En zehirli türlerinden bir tanesi: Sürü halinde görüldü
-
'Dolar şu anda 22 TL'den işlem görüyor'
-
Gökbakar, Tilki ve Sabancı da topa girdi
-
ABD Büyükelçiliği'nden 'CHP mitingi' uyarısı
-
Kılıçdaroğlu'ndan 'adaylık' açıklaması
-
'Milletin Sesi' mitinginin akışı belli oldu
-
Davos’ta gündem gıda ve enerjide yaptırım olacak
-
Muhalefete bir kumpas hazırlanıyor
-
İSPARK ücretlerine zam geldi
-
Reuters: Çavuşoğlu, İsveçli mevkidaşına bağırdı