Bir F4 daha düştü: 2 Mustafa şehit

Konya'nın merkez Karatay ilçesi Ortakonak Mahallesi yakınlarında F4 tipi askeri uçak düştü. İki asker şehit oldu.

Yayınlanma: 05.03.2015 - 10:26
Abone Ol google-news

Eskişehir 1'inci Ana Jet Üssü'nden havalanan F-4E 2020 askeri eğitim uçağı, Konya atış sahası yakında belirlenemeyen nedenle düşmesi sonucu 2 pilot şehit oldu.

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

SOLOTÜRK gösterisi iptal edildi 

Eskişehir'deki 1'inci Ana Jet Üs Komutanlığı 112'nci Filo'da görevli Hava Pilot Kurmay Binbaşı Mustafa Tanış ile Hava Pilot Yüzbaşı Mustafa Delikanlı, saat 08.58'de eğitim uçuşu için F- 4E 2020 tipi savaş uçağı ile havalandı. Saat 09.50'de Konya'nın merkez Karatay İlçesi'ne bağlı Ortakonak Mahallesi semalarına geldiğinde bir anda irtifa kaybetmeye başlayan uçak, Konya 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nın atış poligonu yakınlarında düz araziye çakıldı. İnfilak eden uçaktaki pilotlar Kurmay Binbaşı Tanış ile Yüzbaşı Mustafa Delikanlı şehit oldu.

Kazanın duyulması üzerine kent merkezine 22 kilometre, Konya- Aksaray karayoluna 3 kilometre uzaklıktaki kaza yerine çok sayıda ambulans, itfaiye, polis ve askeri ekip sevk edildi. İtfaiye alevleri söndürürken, pilotlardan birinin cenazesi enkaza 100 metre uzaklıkta, diğeri de enkazda bulundu.

GÖRGÜ TANIĞI ANLATTI

Görgü tanıklardan Mehmet Can, bir anda uçağın irtifa kaybettiği gördüğünü söyledi. Uçan düşmeden önünden ateş çıktığını gördüğünü belirten Mehmet Can, "Ben çardaktan dışarı çıktığım sırada uçak aşağı doğru inerken, önünden roket atar gibi iki ateş çıktı. Ondan sonra patlama oldu. İki alev topu indi aşağı sonra patladı. Yanına yaklaşamadık" dedi.

GENELKURMAY AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı, düşen uçakla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"1'inci Ana Jet Üs Komutanlığı / Eskişehir'den, 05 Mart 2015 günü saat 08.58'de, planlı eğitim uçuşu için kalkış yapan 112'nci Filoya ait bir adet F-4E 2020 uçağı, saat 09.50'de Konya Atış Sahası'nda henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır. Maalesef iki genç kahraman pilotumuz şehit olmuştur. Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Türk Milletine baş sağlığı ve sabırlar dileriz. Konu ile ilgili idari ve adli soruşturmaya başlanmıştır."

KONYA'DA TATBİKAT VAR

Konya Valisi Muammer Erol, düşen uçağın Eskişehir'den eğitim uçuşu için havalandığını, Konya 3'üncü Ana Jet Üssü'nde, Azerbaycan ile yapılan 'Turaz Şahini 2015' tatbikatıyla ilgisinin bulunmadığını söyledi.

Türk Hava Kuvvetleri ile Azerbaycan Hava Kuvvetleri'nin ortaklaşa 'Turaz Şahini 2015' tatbikatı 3'üncü Ana Jet Üssü Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde 2 Mart'ta başladı ve 2 Nisan'da sona ereceği belirtildi.

AMBULANSLAR ŞEHİT PİLOTLARIN KALDIĞI ASKERİ LOJMAN’ DA

KONYA'da düşen askeri uçakta şehit olan 2 pilotun yakınlarının kaldığı Eskişehir'deki askeri lojmanlara ambulanslar gönderildi. Askeri yetkililerin ambulanstaki sağlık görevlileriyle birlikte pilotların şehit olduğu haberini yakınlarına verdikleri belirtildi. Eskişehir'deki Muharip Hava Kuvveti ve Füze Savunma Komutanlığı'na bağlı 1'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan sabah saatlerinde planlı eğitim uçuşu için kalkış yapan 112'nci Filo'ya ait F-4E 2020 uçağının Konya'da düşmesi sonucu şehit olan pilotlar Eskişehir'deki yakınlarını yasa boğdu. Pilotların ailelerinin kaldığı Seyitgazi Caddesi'ndeki Yıldıztepe Hava Lojmanları'na 3'ü Sağlık İl Müdürlüğü'ne ait 112 ambulansı, biri de askeri ambulans olmak üzere 4 ambulans sevk edildi. Askeri yetkililerin, ambulanstaki sağlık görevlileri ile birlikte askeri pilotların şehit olduğu haberini yakınlarına verdikleri bildirildi. Şehit pilotlardan birinin Mustafa Tanış olduğu, eşinin de öğretmen olarak Eskişehir'de görev yaptığı belirtilirken, şehit iki pilotların memleketlerinin ise İstanbul ve Ankara olduğu öne sürüldü.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ÖZEL'E TAZİYE TELEFONU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'da düşen uçakta 2 pilotun şehit olmasıyla ilgili Genelkurmay Başkanı Özel'i arayarak bilgi aldı ve taziyelerini iletti.

BAKAN ELVAN: BU KONUDA GEREKLİ ÖNLEMLER ALINACAKTIR DİYE DÜŞÜNÜYORUM 

Seçimler nedeniyle görevini yarın müsteşarına teslim edecek olan ve İstanbul’a Dünya Demiryolları Fuarı'nın açılışı için gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan, Konya’da bu sabah düşen F-4 uçağındaki şehit pilotlar için, “Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

THY’nin tarifeli seferiyle bugün saat 11.00’de Ankara’dan İstanbul’a gelen Lütfü Elvan Atatürk Havalimanı VIP Salonunun çıkışında, düşen F-4 uçağıyla ile ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:

"Gerçekten çok üzücü bir hadise. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Temennimiz şu; bir daha böyle bir hadiseyle karşılaşmamak. Bu konuda da gerekli önlemler alınacaktır diye düşünüyorum. Allah rahmet eylesin. Aileler ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Çok acı bir durum"

Kazanın sebebine ilişkin bir soru üzerine de Elvan "Bize detaylı bir bilgi gelmedi henüz " diyerek yanıtladı.

VALİ: DÜŞEN UÇAĞIN TATBİKATLA BAĞLANTISI YOK

Konya Valisi Muammer Erol, düşen F-4 uçağının 2 Mart'ta başlayıp 2 Nisan'a kadar devam edecek olan Azerbaycan ile yapılan tatbikatla bağlantısı olmadığını belirtti. Erol, "Düşen uçağın, normal eğitim amaclı uçuş yaptığı sırada düştüğü biliyoruz. Bize verilen bilgi bu. Takbikatla hiç bir bağlantısı yok. Şehit pilotlarımızdan birisinin ise olayı gören sivil vatandaşlarımızdan aldığımız bilgiye göre pilot atlamış. Diğer pilotun cesedin bulunması için de enkaz alanında çalışmalar sürüyor. Pilotlarımızın kimlik bilgilerini de askeri yetkililer resmi olarak açıklayacak." dedi.

Malatya'daki uçakların düşme anı kamerada

RF-4E tipi 2 keşif uçağı düştü: 4 şehit

Bugüne kadar 12 RF-4E uçağı düştü

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler