Bir kase sıcak çorbaya kim hayır diyebilir ki?

Bir kase sıcak çorbaya kim hayır diyebilir ki?

25.01.2010 18:36:00
Güncellenme:
Takip Et:
Bir kase sıcak çorbaya kim hayır diyebilir ki?

2003’te Çorba da Çorba adıyla kurulan, mutfağında 3000 çeşit çorba bulunan Shorba, franchise ile büyüme kararı aldı.

Dünyanın ilk çorba restoranı olan Shorba, Ataşehir’de açılan şubenin ardından, Mart 2008’de Bağdat Caddesi Şaşkınbakkal’da ve Kadıköy Bahariye Caddesi’nde açılan şubeleriyle zincir haline geldi. Ortaya çıkardığı konseptle bir ilki gerçekleştirerek fark yarattı.

İki kadın girişimci Ebru Omurcalı ve Sim Aslanoğlu’nun eseri Shorba, restoran, corner ve take away olmak üzere üç ayrı konseptte franchise veriyor. Shorba’nın restoran şubesi için 20.000€, corner için ise 15.000€ franchise bedeli alınıyor. Take away konsepti kapsamındaki çorba arabaları için ise, yürüyüş yolları uygun görülüyor.

Anneanne Mutfağından İlham Aldı…

Restoranın ortaklarından Ebru Omurcalı Bolulu bir aileden geliyor. “9 yaşımdan beri mutfaktayım. Bolu’nun soğuk günlerinde, dışarı çıkamayınca evde ailemle mutfakta vakit geçirirdim” diyen Omurcalı, ilk dükkanı Çorba da Çorba’yı açtığında, müşterilerinin ilgisiyle büyümeye karar verdi. Mekanın adını Farsçada tuzlu su anlamına gelen “Shorba” olarak değiştirip yeni konseptiyle, Bağdat Caddesi’ne geçti. Bahariye Caddesi’ndeki Cafe&Shop’un sahibi Sim Aslanoğlu ile ortak olarak yoluna devam etti. Şimdi iki başarılı kadın girişimcinin hedefi, dünyanın en geniş mutfaklarından birine sahip olan Türk Mutfağı’nın dünyada tanınmasını sağlamak.