'Bir resmimiz olsun istedik'

Fotoğraf sanatçısı Mehmet Evran, hiç düğün fotoğrafı olmayan 60 yaş çiftleri görüntüledi.

Yayınlanma: 24.02.2019 - 22:42
Abone Ol google-news

Muğlalı fotoğraf sanatçısı Mehmet Evran, düğün fotoğrafı olmayan 60 yaş üzeri 14 çifti gelinlik ve damatlıklarıyla fotoğrafladı. Çiftleri ikna etmek için uzun uğraşlar verdiğini vurgulayan genç sanatçı, “Özel anları olsun istedim” dedi. Projeye katılan 76 yaşındaki Fatma Çelik de duygularını, “Gelinlikler içinde çekilmiş fotoğrafımı görünce çok sevindim” diye ifade etti.

Muğla’nın Menteşe ilçesi ilgi çeken bir fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor. Muğlalı genç fotoğraf sanatçısı Mehmet Evran’ın Menteşe Belediyesi’nin sponsorluğunda gerçekleştirdiği proje kapsamında fotoğrafladığı 60 yaş üstü 14 çiftin ilk defa düğün kıyafetleriyle poz verdiği “14 Şubat Sevgililer Günü İkinci Bahar” adlı sergi yoğun ilgi görüyor. Yetişkin insan boyutlarındaki çerçevelerde sergilenen fotoğraflar, 28 Şubat’a kadar Sınırsızlık Meydanı’nda izlenimde kalacak.

Yaklaşık 4 yıl önce, bir sosyoloji profesörüyle birlikte Menteşe köylerinde gerçekleştirilen bir akademik çalışmaya katıldığını ve bu sırada pek çok çiftin evinde düğün fotoğrafı olmadığını fark ettiğini söyleyen Evran, “Özel anları olması gerektiğini düşündüğüm için bu projeyi geliştirdim” dedi.

O zaman pahalıydı...
Evran’ın eşi ve kendisinin düğün kıyafetleriyle fotoğrafını çekmeyi teklif ettiğinde utandığını ve istemediğini söyleyen 76 yaşındaki Fatma Çelik daha sonra eşiyle karşılıklı konuşup kabul ettiklerini söyledi. “Bizim zamanımızda öyle her zaman fotoğraf çektirmek diye bir şey yoktu” diyen Fatma teyze, şöyle konuştu: “O zamanlar fotoğraf çektirmek pahalıydı. Bizim de durumumuzu müsait değildi. Gelinliğimi giydim, evlendim bitti gitti.”

“Gelinlikli fotoğrafını görünce ne hissettiğini” sorduğumuzda Çelik, “Çok mutlu oldum. Artık kocadık ama yine de fotoğraf çektirdik” yanıtını verdi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler