Bir şikâyetin perde arkası

Cumhuriyet, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’la taraftar grubu çArşı’yı karşı karşıya getiren yazılı ifadeye ulaştı.

Yayınlanma: 26.12.2015 - 04:34
Abone Ol google-news

Dilekçeyi çekti çArşı’yla barıştı

İşte bugünlerde Beşiktaş çArşı grubu Fikret Orman ile tüm bağlarını koparırken Siyah-Beyazlı yönetim de davayı izlemedi. Ancak, olayın ortaya çıkması ve çArşı grubunun sadece sosyal içerikli bir hak arama eyleminde yeraldığının kamuoyu vicdanında kabulü sonrası Fikret Orman küslüğü bitirdi. Bazı hatırlı Beşiktaşlıların da araya girmesiyle Orman, organize suçlara yaptığı davayı geri çekti, Beşiktaş Kulübü profesyonelleri de son Gezi davasında adliyeye gelerek Beşiktaşlı taraftarların yanında olduğunu hissettirdi. Böylelikle, 2012 ve 2013 döneminde, ‘taraftarı şikâyet etmedim’ açıklaması yapan Fikret Orman, biraz gecikmeyle de olsa, sözünü yerine getirmiş oldu.

Orman’ın ifade tutanağı.

Gezi davasında yargılanan Beşiktaş’ın etkin taraftar grubu çArşı ile Siyah-Beyazlı kulübün Başkanı Fikret Orman arasında gerginliğe neden olan, “şikâyet mektubu”nu Cumhuriyet ortaya çıkardı.

2012 yılında kulüp başkanlığına seçilen Fikret Orman, o dönemde, biraz da ‘mahalle baskısı’ nedeniyle, aralarında taraftar grubu çArşı’nın önemli isimlerinin de bulunduğu bazı taraftarları, Cumhuriyet Savcılığı’na şikayet etmiş, başlatılan soruşturma kapsamı, ilerleyen süreçte patlak veren Gezi olaylarına kadar dayandırılıp iki soruşturma birleştirilmiş ve 30’u aşkın Beşiktaş çArşı üyesi, darbe ile hükümeti yıkmakla suçlanmıştı. O günlerde Fikret Orman’la taraftar grubu çArşı’nın arasını açan gelişmeler ve beraberindeki gerginlik ise Beşiktaş Başkanı’nın taraftarlar için yaptığı şikayeti geri çekmesi ile kapandı.

Yaklaşık 2 yıldır süren GeziçArşı davasında ise karar gelecek hafta açıklanacak. Anımsanacağı gibi o davada da çArşı grubu, darbe girişimi gibi ‘gerçek dışı’ suçlamalardan savcılık beyanı ile suçsuz bulunmuş, sadece çevreye zarar verme ve izinsiz gösteri yürüyüşü ile suçlanmıştı.

2012 yılındaki şikâyet!

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, 26.11.2012 tarihinde bizzat Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’ne giderek, yaklaşık 3 sayfalık bir ifade verdi ve bazı taraftarın adını vererek (Ankaralı A., A.M. ve Karagümrüklü E.) bu kişilerin kulüpten ücretsiz bilet ve yüksek miktarda para istediğini bildirdi. Bu taleplerin yerine gelmemesi halinde adı geçen taraftarların futbolcular ve diğer taraftarların can güvenliklerini tehlikeye atabileceğini de öne süren Orman, ‘şantaj amacı güden’ bu tavırdan ‘şikayetçi’ olduğunu beyan etti. İfadeyi o dönemin şube amiri S.G. alırken, Orman’ın avukatlığını ise Bursalı Osman Orhan üstlendi. Cumhuriyet Başsavcılığı’na intikal eden şikayetin ardından, dönemin yetkili savcıları 3 taraftarı dinlemeye aldı. Bu dinlemeler sırasında gazeteciler ve çok sayıda taraftar ile yöneticiler de dilemeye takıldı ve 30 bin sayfalık tape oluştu. İşte bu sırada patlak veren Gezi olayları ise konuyu farklı boyuta taşıdı. Taraftarların aralarında, tamamen, “yeşili ve gençliğin hakkını korumaya” yönelik görüşmeler ve şakalaşmalar, sonradan çArşı-Gezi davasında kullanılacak olan bazı konuşma kayıtlarının oluşmasını sağladı. O günlerde Lokman adlı (gizli polis olduğu öne sürülen kişi) şahıs bazı taraftarları provoke edip, Gezi olaylarını, ‘miş-muş’ türü konuşmalarla bir partiyle (CHP) özdeşleştirip, ‘falanca kişiler partiden para alıyor’ yalanlarını ortaya attı. İktidarın Gezi olaylarını çArşı grubuna fatura etme sevdasıyla iki dosya birleştirildi ve Gezi olayları öncesi yapılan bazı telefon görüşmeleri, yeni dosyaya montajlandı, tarihlerde tahrifat iddiaları ortaya atıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler