Bir Slogan Buldum Annem Benim Yanımda

“Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” günleri, Altın Portakal Ulusal Belgesel Film Yarışması’ndan çekilen 8 belgeselin gösterimine “Bir Slogan Buldum Annem Benim Yanımda” belgeseliyle devam ediyor.

Yayınlanma: 10.12.2014 - 04:16
Abone Ol google-news
 
Yönetmenliğini Ayris Alptekin, Albina Özden, Fehime Seven, Nazlı Bulum, Sefa Tokgöz’ün yaptığı, Gezinin bereketli ortamında doğan  “Bir Slogan Buldum Annem Benim Yanımda” isimli belgesel, 10 Aralık 2014 Çarşamba günü saat 19.00’da Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu’nda ücretsiz olarak izlenebilecek.
 
Belgesel, Gezi Direnişi’nde görünür olmaya başlayan 90 kuşağı ve onların aileleriyle olan ilişkilerine odaklanıyor. “Tarihsel gerçekçilik” kavramını sorgulayan belgesel, gençlerin aile içinde kendi seslerini bulma çabasıyla sokağı tanıma çabaları arasında paralellik kurmasını perdeye yansıtıyor. 
 
 
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC), Beşiktaş Belediyesi ve Belgesel Sinemacılar Birliği ile düzenlediği “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliğinin 6. sezonunda, sansür tartışmaları nedeniyle Altın Portakal Ulusal Belgesel Film Yarışması’ndan çekilen 8 belgeselin sanatseverlerle buluşması devam ediyor. Kasım ayında başlayan  “Çekip Çekilenler” başlığı altındaki bu belgeseller Aralık ayı boyunca da her çarşamba saat 19.00’da Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu’nda sunulacak. Belgesel gösterimlerinin ardından yönetmenlerin katılacağı söyleşi bölümünde hem belgeselle ilgili konular hem sinemada sansür konusu masaya yatırılacak.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler