''Bizi değil kopyacıları cezalandırın''

Diyarbakır ve Denizli'de ''Biri Bizi Duysun Platformu'' üyeleri Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) iptal edilmemesi için eylem yaptı.

Yayınlanma: 06.09.2010 - 15:55
Abone Ol google-news

Diyarbakır Dağkapı Meydanı'nda bir araya gelen grup adına açıklama yapan ''Biri Bizi Duysun Platformu'' sözcüsü Bilal Şen, Türkiye'deki KPSS mağdurlarının sesini duyurmaya çalıştıklarını söyledi.

KPSS iptali ile haklarının gasp edilmeye çalışıldığını öne süren Şen, şöyle konuştu:
''KPSS ile ilgili iddialara her gün bir yenisi ekleniyor. Her gün yeni iddialar, yeni skandallar duymaktan bıktık. Sınava hazırlanırken çektiğimiz sıkıntıdan daha fazlasını, sınavdan sonra bize yaşatmaya hiç kimsenin hakkı yok. Yüzbinlerce kişi alın teriyle aldıkları puana bile sevinemeyecek hale getirilmiş ve iptal söylentileriyle cezalandırılmıştır. KPSS'yi iptal ederek kopyacılar yerine başarılıları cezalandırmak, medyanın, siyasilerin, ÖSYM'nin, YÖK'ün ve özellikle devletin alnında kara bir leke olacaktır.

Aylarca çalışarak, maddi, manevi sıkıntılara göğüs gererek, emeğiyle başarı elde eden adayların puanlarını birileri iptal çığırtkanlığıyla göstere göstere gasp etmeye çalışmaktadır. Bu devlet sayıları ne olursa olsun hırsızları bulup cezalandıracak donanıma ve güce sahiptir. Kopya skandalının tek çözümü hırsızların sınavlarını iptal edip gerekli cezayı vererek, biz mağdur adayların puanlarının tekrar hesaplanıp, adaletin sağlanması ve atamaların biran önce başlamasıdır.''

Denizli'nin Delikliçınar Meydanı'nda toplanan Biri Bizi Duysun Platformu üyeleri, ''Kopya değil alın teri'', ''Bizi değil kopyacıları cezalandırın'', ''KPSS'yi iptal bizi mağdur etme'' yazılı dövizleri taşıyarak, son günlerde yaşanan gelişmelerden duydukları endişeleri dile getirdiler.

Biri Bizi Duysun Platformu adına basın açıklamasını okuyan Esme Can Canan, emek sarf ettikleri sınavın birilerinin iptal çığırtkanlığıyla gasp edilmeye çalışıldığını ileri sürerek, ''KPSS'nin iptali düşük puan almış bazı fırsatçıların rüyasıdır. KPSS'nin iptali kopyacı sahtekarların, kendilerini unutturmak ve skandalı örtbas etmek için gördüğü umut ışığıdır. Kopya skandalının tek çözümü, hırsızların sınavlarını iptal edip gerekli cezayı vererek, biz mağdur adayların puanlarının tekrar hesaplanıp adaletin tekrar sağlanması ve atamaların bir an önce başlamasıdır'' dedi. Canan, tüm hukuki yolları kullanarak haklarını arayacaklarını bildirdi. Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler