Blindi, "van Persie çağırmadım. Çünkü..."

Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü Danny Blind, İngiltere ve Fransa maçları için aday kadroyu açıkladı. Fenerbahçe’nin yıldız forveti Robin van Persie yine kadroda kendine yer bulamazken, van Persie yerine AZ Alkmaar’ın forvet oyuncusu Vincent Janssen çağrıldı.

Yayınlanma: 18.03.2016 - 15:33
Abone Ol google-news

Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü Danny Blind, Fenerbahçe’nin yıldız oyuncusu Robin van Persie’yi Fransa ve İngiltere’ye karşı oynanacak hazırlık maçlarının kadrosuna almadı. Milli formayı AZ Alkmaar’ın forveti Vincent Janssen’e kaptıran Robin van Persie hakkında konuşan Blind, Hollandalı yıldızın Fenerbahçe’de formasının garanti olmadığını ve bunun işleri zorlaştırdığını söyledi.

Robin van Persie seçimi hakkında açıklamalar yapan Danny Blind, “Son zamanlarda onunla konuşmadım ama maçlarını izliyorum. Geçmişe göre daha çok süre alıyor ama işler onun için hala zor. Fenerbahçe’de formayı tam olarak alabilmiş değil” dedi.

BLIND: 2018’İN KADROSUNU KURMALIYIZ

Geleceğin takımını kurmayı hedeflediğini söyleyen Blind, 2018 Dünya Kupası için kadro arayışlarına girdiğini belirtti. Hollandalı teknik adam, “Rusya’ya gitmek zorundayız ama aynı zamanda oraya hangi oyuncuları götürebileceğimizi de görmemiz lazım” dese de 32 yaşındaki van Persie’ye kapıları tam olarak kapatmış değil. Danny Blind, “Eğer van Persie iyi bir form yakalarsa, gelecekte onu tekrardan kadroya çağırabilirim” diyerek Fenerbahçeli oyuncu için hiçbir şeyin bitmediğini söyledi.

Aday kadroya çağrılan Vincent Janssen; Utrecht’li Timo Letschert ve PSV’li Jürgen Locadia ile birlikte ilk kez milli formayı sırtına geçirmeyi hedefliyor. Kadroda forma şansı bekleyen genç isimleri değerlendiren Blind, “Oldukça zor bir sezon geçiriyorlar. Bu performansları biraz da Hollanda Ligi’nin seviyesiyle alakalı ancak bu çocuklar bir şansı hakediyor” dedi. (sporcope)

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler