Boğaziçi protestoları: Kadıköy'de gözaltına alınan 23 kişiden 10'u için tutuklama talebi

Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Melih Bulu'yu protesto ettikleri için Kadıköy'de gözaltına alınan 23 kişiden 10'u "Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" suçundan tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Tutuklama talebi ile sevk edilmeyen 13 kişiden 11’ine ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağı, 2’sinin ise sadece yurt dışı çıkış yasağı ile serbest bırakılmalarına kararı verildiği bildirildi.

Yayınlanma: 04.02.2021 - 18:16
Boğaziçi protestoları: Kadıköy'de gözaltına alınan 23 kişiden 10'u için tutuklama talebi
Abone Ol google-news

Kadıköy'de Boğaziçi Üniversitesi eylemlerinde gözaltına alınan 23 kişi emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na getirildi. Savcılık 23 kişiden 10'unu "Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" suçundan tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk ederken, 13 kişi ise hakkında adli kontrol tedbiri uygulanmasını talep etti. 

11 KİŞİ HAKKINDA EV HAPSİ KARARI VERİLDİ

Çağdaş Hukukçular Derneği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, adli kontrol tedbiri uygulanması talebi ile sulh ceza hakimliğine sevk edilenlerden 11’i hakkında ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağı; 2’si hakkında yurt dışı çıkış yasağı ile serbest bırakılmaları kararı verildiği bildirildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kadıköy 2 Şubat eyleminden gözaltına alınıp bugün adliye getirilen, Adli kontrol tedbiri uygulanması talebi ile sulh ceza hakimliğine sevk edilenlerden 11’i hakkında ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağı; 2’si hakkında yurt dışı çıkış yasağı ile serbest bırakılmaları kararı verildi."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon