Kadıköy'de Boğaziçi Üniversitesi eylemlerinde gözaltına alınan 23 kişi emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na getirildi. Savcılık 23 kişiden 10'unu "Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" suçundan tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk ederken, 13 kişi ise hakkında adli kontrol tedbiri uygulanmasını talep etti.
11 KİŞİ HAKKINDA EV HAPSİ KARARI VERİLDİ
Çağdaş Hukukçular Derneği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, adli kontrol tedbiri uygulanması talebi ile sulh ceza hakimliğine sevk edilenlerden 11’i hakkında ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağı; 2’si hakkında yurt dışı çıkış yasağı ile serbest bırakılmaları kararı verildiği bildirildi.
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Kadıköy 2 Şubat eyleminden gözaltına alınıp bugün adliye getirilen, Adli kontrol tedbiri uygulanması talebi ile sulh ceza hakimliğine sevk edilenlerden 11’i hakkında ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağı; 2’si hakkında yurt dışı çıkış yasağı ile serbest bırakılmaları kararı verildi."
