Bomba dolu çanta ile yakalanıp serbest bırakılmış

Devlet yetkililerinin açıkladığı canlı bomba listesinde ismi bulunan Recep Yaman ile iglili çok önemli bir ayrıntı daha ortaya çıktı. IŞİD'in Adıyaman'daki eğitimlerine katılan A.D isimli şahıs Yaman’ın iki ay önce bombalı çanta ile yakalandıktan sonra emniyet tarafından tekrar serbest bırakıldığını belirtti.

Yayınlanma: 19.10.2015 - 13:42
Abone Ol google-news

<video:390883>

IŞİD çetelerinin Adıyaman’daki eğitimlerine katılan A.D. IŞİD’in Ankara katliamı ardından faaliyetlerini gizleme kararı aldığını söyleyerek “Ancak faaliyetlerini tam gaz sürdürüyorlar” dedi.

Son günlerde IŞİD’in iki toplantısına katıldığını söyleyen A.D., IŞİD, faaliyetlerinin odağında VASAD isimli bir derneğin bulunduğunu belirtti. IŞİD’in Ankara katliamı öncesine kadar, evlerin dışında, piknik yerleri, mezarlıklar, çay ocakları gibi yerleri de üs olarak kullandığını anlatan A.D. bu yerlere ilişkin bilgileri de aktardı.

Devlet yetkililerinin açıkladığı canlı bomba listesinde ismi bulunan Recep Yaman’a ilişkin önemli bir bilgi veren A.D. Yaman’ın iki ay önce bombalı çanta ile yakalandıktan sonra emniyet tarafından tekrar serbest bırakıldığını belirtti.

Kimliğinin açıklanmasını istemeyen A.D. son günlerde iki defa daha IŞİD toplantılarına katıldığı bilgisini verdi.

KAPATILDIĞI SÖYLENEN İSLAM ÇAY OCAĞIN'DA TOPLANTIYA KATILMIŞ

Bir süre önce IŞİD'in toplantılarını yaptığı ‘İslam Çay Ocağı’nın ruhsatsız olduğu gerekçesiyle Adıyaman Belediyesi tarafından kapatıldığı bildirilmişti.

Bu konu ile ilgili de açıklama yapan A.D kapatıldığı öne sürülen çay ocağında iki kez toplantıya katıldığını söyledi.

Böyle bir ev ortamı, piknik ortamı, çay ocağı bu tür yerler. Benim bildiğim kadarıyla Mezarlık Mahallesi, ondan sonra Harhar tarafında çay evi var ama çay evi onlara ait değil. Normal dört arkadaş gidip masada oturuyor, orada örgütleniyor. Bundan önce İslam Çay evi vardı. Bir de VASAD diye bir dernek var. Bu derneğin nerede olduğunu yer, mevki olarak bilmiyorum. Sadece giden arkadaşlardan biliyorum. Şu anda yani hiç kimse bir araya toplanmıyor. Mesela bizim burada bahçe olan yerler çok merkeze yakın yerler en basitinden yeni mezarlık, eski mezarlık; mezarlık ama ağaçlık. Kola, çekirdek, çay alıp beş kişi toplanıyorlar. Soran olduğu zaman “Kola içip, çerez yiyoruz” diyorlar. Yani bilemezsin nerede ve nasıl toplanırlar. (ANF)

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler