Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyun biletlerini kitap bağışı karşılığı veriyor

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) Kursiyer Oyunları Festivali büyük coşkuya sahne oluyor. Çocuk, genç ve yetişkin kursiyerlerin yanı sıra Kent Konseyi üyelerinin de kursiyer olarak yer aldığı yedi oyun sanatseverlerle buluşmaya başladı. Oyun biletlerini kitap bağışı karşılığı veren BBŞT, 18 günde yapılacak 28 gösterimin ardından bir köy okulunda kitaplık kuracak. 276 kursiyerin rol alacağı

Yayınlanma: 23.05.2019 - 19:46
Abone Ol google-news

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu Kursiyer Oyunları Festivali, Kent Konseyi Tiyatro Grubu’nun “Sevgili Doktor” oyunuyla başladı. Bir yandan Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Sevda Şener Sahnesi’nde oyunlar sahnelenirken bir yandan sanat Büyükpark’a taşınacak. “Kuşlar Toplantısı” ve “Don Cristobita ile Dona Rosita’nın Acıklı Güldürüsü” oyunları 25 ve 26 Mayıs günlerinde Büyükpark’ta izleyicilerle buluşacak. Aynı tarihlerde BBŞT kursiyerleri 6 oyunu birden tiyatroseverlerle buluşturacak. Bornovalılar festival boyunca tiyatro dolu günler geçirirken, bilet karşılığında toplanan kitaplar da köy okullarındaki çocukların geleceğine ışık tutacak. Festivalin ardından belirlenecek bir köy okulunda kütüphane kurulacak.

BBŞT Kursiyer Oyunları Festivali kapsamında Kent Konseyi Tiyatro Grubu’nun “Sevgili Doktor” isimli oyunun gösterimleri tamamlanırken, gençlik kursiyer oyunu “At”, çocuk kursiyer oyunu “Gittim ve Döndüm”, çocuk kursiyer oyunu “Küçük Kara Balık”, yetişkin kursiyer oyunu “Don Cristobita ile Dona Rosita’nın Acıklı Güldürüsü”, gençlik kursiyer oyunu “Kuşlar toplantısı” ve yetişkin kursiyer oyunu “Şekerpare” seyircilerle buluşacak.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “BBŞT, yalnızca çocuk ve gençlerimizi değil, her yaştan insanı tiyatroyla tanıştırıyor, buluşturuyor. Böylece yalnızca çocuk ve gençlere değil, onları yetiştiren insanlara da sanatın eliyle dokunuyor ve geleceği güzelleştiriyor. Bu yıl tüm Büyükpark’ı sahne yapmaya hazırlanıyoruz. Çünkü tiyatro hayatın kendisidir ve her yerdedir. ‘Önce insan’ diyerek çıktığımız yolda amacımız Bornova’da daha çok insana ulaşmak, tiyatroyla tanışıklığı arttırmak ve daha çok hayata dokunmak. “Bornova hepimizin” diyerek, bu sene de her sene olduğu gibi Bornovalıları kursiyer oyunları festivalimizi izlemeye davet ediyorum” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler