Bostanlı'dan Ergani'ye eğitim köprüsü

''Bir Kutu Bin Öğrenci'' projesi ile İzmir'de hazırlanan eğitim materyalleri, Erganili çocukların hayallerini kurmasına yardımcı oluyor.

Yayınlanma: 10.01.2020 - 23:50
Bostanlı'dan Ergani'ye eğitim köprüsü
Abone Ol google-news

Bostanlı Rotaract Kulübü, Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki maddi yetersizlik yaşayan öğrenci ve öğretmenlere destek amacıyla çalışma başlattı.



Proje kapsamında, bölgedeki eğitim zümre başkanları ile yapılan toplantılarda 10 aylık eğitim planı 10 ayrı kutu için yeniden tasarlandı. Her ay bir yaratıcı materyal kutusu tasarlanıyor ve İzmir'den Diyarbakır Ergani'ye tam 1.732 km yol gidiyor. Sınıf içerisinde bu eğitim kutularından çıkan yaratıcı materyaller öğrenciler ve öğretmenler tarafından yeniden tasarlanıp eğitim işleyişi için ders materyali haline geliyor. Örneğin bu sınıf ortamında atıl durumda olan pet şişe yaratıcı süreçten sonra ders içerisinde aktif bir materyal haline geliyor.Bununla birlikte Rotary dönem sloganı olan ''Rotary kutulara  İzmir  kültürel eşyaları da koyuyor ve oradaki çocuklarla sürekli görüşmeler yapıp, yanlarına gidip, video görüşmeleri yapıp onlara yol gösteren birer abi/abla oluyor.  Bu çocuklarımızdan birisi olan Ergani'li minik Asu'nun hayallerini kurmasına yardımcı oldular bile.




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon