Bostanlı'dan Ergani'ye eğitim köprüsü
''Bir Kutu Bin Öğrenci'' projesi ile İzmir'de hazırlanan eğitim materyalleri, Erganili çocukların hayallerini kurmasına yardımcı oluyor.

Bostanlı Rotaract Kulübü, Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki maddi yetersizlik yaşayan öğrenci ve öğretmenlere destek amacıyla çalışma başlattı.
Proje kapsamında, bölgedeki eğitim zümre başkanları ile yapılan toplantılarda 10 aylık eğitim planı 10 ayrı kutu için yeniden tasarlandı. Her ay bir yaratıcı materyal kutusu tasarlanıyor ve İzmir'den Diyarbakır Ergani'ye tam 1.732 km yol gidiyor. Sınıf içerisinde bu eğitim kutularından çıkan yaratıcı materyaller öğrenciler ve öğretmenler tarafından yeniden tasarlanıp eğitim işleyişi için ders materyali haline geliyor. Örneğin bu sınıf ortamında atıl durumda olan pet şişe yaratıcı süreçten sonra ders içerisinde aktif bir materyal haline geliyor.Bununla birlikte Rotary dönem sloganı olan ''Rotary kutulara İzmir kültürel eşyaları da koyuyor ve oradaki çocuklarla sürekli görüşmeler yapıp, yanlarına gidip, video görüşmeleri yapıp onlara yol gösteren birer abi/abla oluyor. Bu çocuklarımızdan birisi olan Ergani'li minik Asu'nun hayallerini kurmasına yardımcı oldular bile.
Video Haberler
-
AKP’li üyeden AKP’li belediye başkanına sert sözler
-
Bozuk yolları çiçek ekerek protesto ettiler
-
Kartal'da apartmanda çökme
-
Çiftçi sayısı azaldı, borç miktarı arttı
-
'Herkes ayağa kalksın'
-
İzmir sahili yeşile büründü: 'Temmuzda görmek şaşırtıcı'
-
OSB’de korkutan doğalgaz patlaması
-
İzmir’de iki orman yangını
-
Pervin Buldan: 'Köprü olmayacağız'
-
Heyelan sahasındaki TIR kuyruğunda 'korkulu' bekleyiş
En Çok Okunan Haberler
-
Peker'den şimdi de 'Sarıgül' paylaşımı
-
Erdoğan'ın konuşmasındaki hatanın faturası kesildi
-
Erdoğan mitingini iptal etti
-
Hayat pahalılığına karşı sokağa çıktılar!
-
Asgari ücretteki artış halaylarla kutlandı
-
AKP'li vekilin İBB'den kazandığı para ortaya çıktı!
-
Ünlü ekonomistten endişelendiren dolar tahmini
-
Eski AKP'liler: 'İpin ucu artık kaçmış'
-
'Devlet hiç bu kadar ayağa düşmemişti'
-
Mecidiyeköy'de saç saça kavga: Trafik durdu!