BP'yi Hitler'e benzeten işçi 200 bin dolar tazminat kazandı

Britanyalı Petrol şirketi BP'nin Avustralya'daki Scott Tracey isimli çalışanı, BP patronlarının düşük maaş düzenlemelerini Hitler'in bitişini anlatan Çöküş filmindeki bir sahne üzerinden ti'ye aldı. Bunun üzerine BP tarafından işten kovulan Scott Tracey, açtığı davada 200 bin dolar tazminat kazandı.

Yayınlanma: 11.08.2020 - 10:57
BP'yi Hitler'e benzeten işçi 200 bin dolar tazminat kazandı
Abone Ol google-news

Avustralya, çalıştığı petrol şirketi BP’den 200 bin dolar tazminat kazanan işçiyi konuşuyor. Bir rafineride teknisyen olarak çalışan Scott Tracey, şirketin işçilerle maaş müzakerelerindeki tavrını, Adolf Hitler’in son günlerini anlatan Çöküş filmindeki meşhur sığınak sahnesi üzerinden eleştirdi.

BP'NİN MAAŞ DÜZENLEMELERİNİ HİTLER'E BENZETTİ

Tracey, Hitler’in generallerine bağırarak emirler yağdırırken esasen savaşın kaybedildiğini anlatılan bu sahneyi, replikleriyle oynanmış bir şekilde kapalı bir Facebook grubunda paylaştı. BP ise 2018 yılında yaşanan olayın ardından Tracey’yi işten çıkardı.

HEM İŞE DÖNDÜ, HEM 200 BİN DOLAR KAZANDI

İşe dönme davası açan Tracey, yaklaşık iki yıl süren yargı sürecinin ardından davayı kazandı. İlk mahkeme Tracey’yi ‘patronlarını Nazilere benzetmek’ gerekçesiyle haksız bulsa da, temyiz mahkemesi bu kararı bozdu. Son mahkemede, paylaşımın şaka içerikli olduğu kabul edildi ve Tracey işe dönme hakkının yanı sıra 200 bin dolar tazminat kazandı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler