Bremen, terörü lanetledi

Almanya'nın Bremen kentinde düzenlenen miting ve yürüyüş ile bölücü terör örgütü tarafından Türkiye'de düzenlenen terör saldırıları nefretle kınandı.

Yayınlanma: 30.10.2011 - 13:03
Abone Ol google-news

Bir grup Türk kız üniversite öğrencisinin sosyal iletişim ağı Facebook'tan organize ettiği ve yaklaşık 3000 kişinin katıldığı terörü kınama mitingi, Türk ve Alman milli marşlarının okunması ve şehit askerler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı. Mitingde yapılan konuşmalarda, terör saldırılarının önlenmesi istendi. Mitingde Hakkari'de şehit olan askerlerin isimleri tek tek okundu, mitinge katılanlar da hep birlikte "Burada" diye haykırdı.

Bremen tren istasyonunda düzenlenen mitingden sonra Domsheide semtine kadar ellerinde çok sayıda Türk bayrağı ile yürüyen protestocular, ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'',''Türk Kürt kardeştir, PKK kalleştir'', ''Kahrolsun PKK'' ve ''Her şey vatan için'' şeklinde sloganlar attılar.
Onuncu Yıl Marşı'nın da okunduğu yürüyüşte ''Ne mutlu Türküm diyene'', ''Yurtta Sulh, cihanda sulh'' sloganları da atıldı.
 

Tansiyon zaman zaman yükseldi

Yürüyüş esnasında bir grup bölücü terör örgütü sempatizanı yürüyüş konvoyunu tahrik etti. 70 kadar terör örgütü sempatizanının karşı gösterileri, polis tarafından engellendi. Çıkan arbedede polis biber gazı kullanmak zorunda kaldı. Polisin bazı bölücü terör örgütü yandaşlarını kimlik tespiti için emniyete götürdüğü öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler