Bu acıya yürek dayanmaz

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde düzenlenen ve 24 askerin şehit düştüğü terörist saldırı Türkiye'nin dört bir yanına ateş düşürdü. Şehit evlerinden yükselen feryatlar yürekleri dağladı. Şehitlerden geriye son fotoğrafları, yarım kalan öyküleri ve acılı aileleri kaldı.

Yayınlanma: 19.10.2011 - 14:09
Abone Ol google-news

 

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki hain terör saldırısında şehit olan 24 askerin kimlikleri belli oldu.

İçişleri Bakanlığı Basın Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, şehitlerin isimleri şöyle:

 

  • Jandarma Üsteğmen Murat Bek (Yozgat)
  • Jandarma Kıdemli Başçavuş İbrahim Geçer (Konya)
  • Piyade Astsubay Bilal Özcan (İstanbul)
  • Piyade Uzman Çavuş Halil Özdoğru (Sinop)
  • Piyade Uzman Çavuş Mustafa Aslan (Çorum)
  • Piyade Uzman Onbaşı Reşit Eracan (Elazığ)
  • Piyade Çavuş Koray Özel (Adana)
  • Piyade Çavuş Yunus Yılmaz (Ankara)
  • Piyade Çavuş Birol Elmas (Sakarya)
  • Piyade Onbaşı Mesut Cengiz (Hatay)
  • Piyade Onbaşı Mesut Kazanç (Erzurum)
  • Piyade Onbaşı Yavuz Çoban (Aksaray)
  • Piyade Onbaşı Fikret Özer (Samsun)
  • Piyade Onbaşı Hüseyin Güldal (Kocaeli)
  • Piyade Onbaşı Soner Ateşsaçan (Artvin)
  • Jandarma Er Eyüp Çolakoğlu (İstanbul)
  • Piyade Er İdris Çam (Kahramanmaraş)
  • Piyade Er Fevzi Kazak (Gaziantep)
  • Piyade Er Mehmet Çetin (Aydın)
  • Piyade Er Süleyman Kalkan (Isparta)
  • Piyade Er Ahmet Tunçer (Bitlis)
  • Piyade Er Mehmet Ağgedik (Elazığ)
  • Piyade Er Ramazan Akın (Ağrı)
  • Piyade Er Ufuk Bozkurt (Kırklareli)

 

“Biz kurbanımızı Kurban Bayramı’ndan önce kestik”

Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde sınırdaki askeri birliğe PKK’lı teröristler tarafından ağır silahlarla eş zamanlı düzenlenen saldırı ardından çıkan çatışmada şehit olan 36 yaşındaki Astsubay Kıdemli Başçavuş İbrahim Geçer’in Konya’nın Akşehir İlçesi’ndeki babasının evine ateş düştü. Şehidin annesi Fatma Geçer, “Biz kurbanımızı Kurban Bayramı’ndan önce kestik” diyerek gözyaşı döktü. Şehidin evine Türk bayrakları asıldı. Şehit Geçer’in babası Mehmet Geçer’in 2 yıl önce yaşamını yitirdiği, şehidin Mehmet Batuhan ve Murat adında iki çocuğunun olduğu öğrenildi.Geçer’in Facebook sayfasında son paylaştığı fotoğraflar arasında görev yaptığı yerin önünde çekilmiş bir kare de yer aldı. Facebook sayfasında iş bilgileri kısmında “Jandarma Astsubay-Hakkari, Dağlıca” yazan Geçer, bu kareyi 5 Ağustos’ta arkadaşlarıyla paylaştı.


“Anne yakında geleceğim”

Saldırada şehit olan Şehit Er Eyüp Çolakoğlu’nun İstanbul’daki ailesi de acı haberle yıkıldı. 7 aylık asker olan şehit Çolakoğlu, saldırıdan birkaç saat önce annesini arayarak, yakında izne gelmeyi planladığını söyledi. Askeri yetkililer Avcılar’da yaşayan aileye acı haberi ilettince evden feryatlar yükseldi. Şehit erin evinin evinin önünde 112 ambulans ekibi beklerken, balkonuna Türk bayrağı asıldı. Şehit yakınları da even akın etti. Şehit er Çolakoğlu’nun üvey babası Yaşar Ergin, “Annesiyle dün (önceki) akşam telefonla konuşmuş. Yakın zamanda izine geleceğini söylemiş. Ama şehadet haberi geldi” dedi.


Tek oğlunu şehit verdi

Şehit  Jandarma Er Koray Özel’in acı haberi, memleketi Adana’nın Feke ilçesine bağlı Süphandere Köyü’ndeki ailesini yasa boğdu. Terhisine 50 gün kala şehit olan Özel’in annesi Elif Özel, sinir krizi geçirdi. Tek erkek evladını kaybede anne fenalık geçirdi. Orman işçisi olan baba 47 yaşındaki İdris Özel’in ise bölgenin ormanlık alanında çalıştığı öğrenilince, yakınları acı haberi vermek için yanına gitti. Şehidin yakınları ve köylüler ise teröre tepki gösterdi.

 

 

FOTOGALERİ İÇİN TIKLAYINIZ-YURTTAŞ SOKAĞA DÖKÜLDÜ


Annesi acıya dayanamadı

Saldırada şehit düşen Üsteğmen Murat Bek ile ilgili acı haber, ailesine oturdukları Yozgat’ın Söğütlüyayla Köyü’nde askerler tarafından verildi. Jandarma ekiplerinin evin önünde durduğunu gören anne Elmas Bek, oğlunun şehit olduğunu anlayarak sinir krizleri geçirdi. Acılı anne, haberi almadan evden çıkıp koşarak, Jandarma Binbaşı Süleyman Gürz’e sarılıp yere yığıldı. Jandarmaları gören baba Abdullah Bek ise evin merdivenlerine düşüp sinir krizi geçirdi. Kendini yere bırakan acılı anne Elmas Bek’i sağlık ekibi güçlükle sakinleştirdi. Acılı anne oğlunun ardından ağıt yakarak gözyaşı döktü. Şehidin nişanlı olduğu ve evlilik hazırlığı yaptığı belirtildi. Acılı baba, “Hepimiz bu vatan için ölmeye hazırız. Bir oğlum daha var, o da gerekirse vatan için şehit olmaya hazır. Birçok ocağa ateş düştü, hepsine üzülüyorum, benim de bağrıma düştü. PKK’nın adamları doğuda maaş alıyor” dedi.


Geride 2 yetim kaldı

Saldırıda şehit olan  Piyade Çavuş Mustafa Arslan’ın Çorum’daki ailesi de acı haberle yıkıldı. Sabah saatleride Arslan’ın evine giden askerlerde kara haberi Arslan ailesine ulaştırdılar.  Evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenilen Mustafa Arslan’ın aileside acı haber alır almaz sinir krizleri geçirdiler. Anne Samiye Aslan ile baba Ali Aslan  ile şehidin eşi eşi Pınar Aslan gözyaşlarına boğuldu.  Garnizon Komutanlığı yetkililerince evin camına Türk Bayrağı asıldı.

Piyade Asteğmen Bilal Özcan'ın baba evinde yas var

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki hain saldırıda şehit olan Piyade Asteğmen Bilal Özcan'ın (27) Bilecik Pazaryeri'ndeki baba evinde yas var.  Pazaryeri'ne bağlı Dereköy'de yaşayan baba Ali Osman Özcan ve anne Sadiye Özcan'a oğullarının şehit olduğu haberi, askeri yetkililerce verildi. Acı haberi alan aile üyeleri fenalaştı, sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin evine gelen İlçe Müftüsü Eyüp Aydın şehit Asteğmen Özcan için dua etti. Köy halkı da evlerine Türk bayrakları astı.

Hafta sonu ağabeyi nişanlanıyordu

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Jandarma Er Ramazan Akın'ın (20) Ağrı'nın Hamur ilçesine bağlı Aşağı Yenigün köyündeki evinde hüzün yaşanıyor. Şehitlik haberi Aşağı Yenigün köyü muhtarı olan baba Mehmet Akın'a yetkililerce iletildi. Haberin duyulmasının ardından Şehit Ramazan Akın'ın baba evi bayraklarla donatıldı ve taziye ziyaretlerine gelenlerle doldu. Bu arada, 8 aylık asker olduğu öğrenilen ve yedi çocuktan ikincisi olan Ramazan Akın'ın ağabeyi Taner Akın'ın hafta sonu nişan töreni yapacağı öğrenildi.


Eniştesi de Hakkari’de asker

Şehit askerlerden 21 yaşındaki jandarma komando onbaşı Yavuz Çoban’ın, memleketi Aksaray’daki baba ocağına ateş düştü. Şehit onbaşı Çoban’ın terhisine 5 ay kaldığı öğrenildi. Acı haber, ailesine Aksaray İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli subaylar tarafından sağlık ekibi eşliğinde verildi. Oğlunun şehit olduğunu öğrenen 4 çocuk annesi 50 yaşındaki Dürdane Çoban, sinir krizi geçirdi. Şehit Çoban’ın kamyon şoförü olan babası 50 yaşındaki Ekrem Çoban’ın ise işte olduğu belirtildi. Şehidin kız kardeşinin nişanlısı er Cengiz Ertuğrul’un da Hakkari’de vatani görevini yaptığı öğrenildi. Şehidin ailesine gönderdiği son mektupta, “İzne gelmeyi düşünüyorum ama bu patlamalar falan gidip gelmek çok sıkıntılı onun için temelli gelmeyi düşünüyorum. Kendinize iyi bakın Allah’a emanetsiniz” yazdığı öğrenildi.

“Buna bir çare bulun”

Şehit Jandarma Komando Er Mehmet Çetin’in Aydın’ın Nazilli ilçesine bağlı Beğerli köyündeki evinde yas var. Askeri yetliler sağlık görevlileri ile gittikleri şehidin Beğerli köyündeki evinde anne Şerife Çetin ve baba Bekir Çetin’e durumu bildirdi. Oğullarının şehit olduğu haberini alan anne ve baba gözyaşlarına boğuldu. Anne Şerife Çetin, “Buna bir çare bulun. Bu daha ne kadar gidecek? Daha ne kadar şehit vereceğiz. Canlarımız boşa gidiyor. Üzüntümüz çok büyük. Askerliğinin bitmesine 3-4 ay kalmıştı. Dört gözle yolunu bekliyorduk” diye konuştu. Şehidin 5 kardeşin en küçüğü olduğu, askerliğinin bitmesine 100 gün kaldığı öğrenildi.

Annesi fenalık geçirdi

Şehit Birol Elmas’ın Sakarya’nın Adapazarı ilçesindeki baba ocağı da acı haberle yıkıldı. Oğlunun şehit olduğu haberini evinin bahçesinde alan anne Mübyen Elmas, baygınlık geçirdi. Hazır bekletilen sağlık ekiplerince ambulansa alınan anne Elmas, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Diğer yandan, şehit askerin ilköğretim okulu öğrencisi yeğeni Melisa Elmas, dayısı ile birkaç gün önce telefonda konuştuğunu anlatarak, dayısının kendisinden fotoğraflarını istediğini söyledi. Şehidin babasının bir kaç yıl önce vefat ettiği, 3 kardeşi olduğu öğrenildi.

Tezkeresini almaya 5 ay kalmıştı

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki hain saldırıda şehit olan piyade onbaşı Mesut Kazanç'ın Erzurum'daki baba ocağında büyük üzüntü yaşanıyor. Şehit piyade onbaşı Mesut Kazanç'ın ailesine acı haber, 9. Kolordu Komutanlığı'ndan gelen askeri yetkililer tarafından verildi. Haberin duyulmasıyla birlikte Kazanç'ın annesi Mesude Kazanç ile babası Şevket Kazanç ve kız kardeşleri fenalık geçirdi. Kazanç'ın ailesi daha sonra köye gelen ambulans ve askeri araçlarla Erzurum'daki hastanelere kaldırıldı. Kazanç'ın amcasının oğlu Ahmet Kazanç, bir askeri yetkilinin kendilerine başsağlığı dilediği bir sırada, ''Şehitler ölmez, vatan da bölünmez. Bin tane daha Kazanç var. Bin tanesi de vatana feda olsun'' diye konuştu. Bu arada, Konaklı Mahallesi sakinleri köy içerisindeki çamurlu yollara mıcır dökmek isteyen Palandöken Belediyesi yetkililerine, daha önce köy yollarının yapılması taleplerinin yerine getirilmediğini ve şimdi yerine getirilmesinin bir anlam ifade etmeyeceğini belirterek, tepki gösterdi. Öte yandan, 5 kız kardeşi bulunan şehit Mesut Kazanç'ın, ailenin tek erkek çocuğu olduğu ve tezkeresini almaya 5 ay kaldığı öğrenildi.

“Oğlum gitti”

Şehit  Piyade Er Ufuk Bozkurt’un Kırklareli’nin Vize ilçesindeki baba evi de acı haberle kavruldu. Askeri ve mülki yetkilile sağlık görevlileri ile birlikte gittikleri şehidin, Çavuşköy’de yaşayan yakınlarına acı haberi verdi.Oğulunun şehit haberini alan baba Fedai Bozkurt, “Oğlum oğlum gitti” diye feryat ederek baygınlık geçirdi. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği baba Bozkurt, daha sonra ambulansa alındı.Bu arada teskeresine 5 ay kalan şehidin iki gün önce babasını arayıp, “Baba ben izine gelmek istiyorum” dediği öğrenildi.

“Oğlumu vatana kurban verdim”

Şehit  Jandarma Er Mesut Cengiz’in (20) Hatay’ın İskenderun ilçesine bağlı Denizciler beldesindeki baba evinde yas var. Anne Sultan Cengiz, gözyaşları içinde “Oğlumuzu vatana kurban verdik” dedi. Şehidin amcası Emin Cengiz ise “Evladımız vatan için şehit oldu. Vatan sağolsun” diye konuştu. Bekar olduğu belirtilen şehidin askere 4 ay önce gittiği belirtildi.  Acı haberi duyan yakınları ve komşuları taziye ziyaretinde bulundu. Şehidin baba evine Türk bayraklarının asıldı.


“Gitme dedim oğlum dinlemedin”

Şehit  Jandarma Er Süleyman Kalkan’ın Isparta’nın Yalvaç ilçesine bağlı Sücüllü beldesindeki evinden de feryatlar yükseldi. Evinin önünde otururken askeri araçlar ve 2 ambulanstan oluşan konvoyu karşısında gören anne Şerif Kalkan, araçların önüne geçerek, konvoyu durdurdu. Anne Şerif Kalkan, “Oğlum Süleymanıma bir şey mi oldu? Siz nereye gidiyorsunuz?” diyerek feryat etti. Babasını üç yıl önce kaybeden şehit Süleyman Kalkan’ın ailesi büyük acı yaşarken, belde halkı da ailenin acısını paylaştı. Anne Şerif Kalkan,“Yavrum, Süleymanım evimin direği. Bir sen kalmıştın, şimdi beni bırakıp gittin. Ben sana ‘Hakkari’ye gitme yavrum” dedim dinlemedin beni kuzum”  ağıtlar yakarak, gözyaşı döktü. Şehidin adını taşıdığı dedesi de “Ben bu çocuğumu kendi ellerimle büyüttüm askere yolladım. Şehit olsun cenazesi gelsin diye mi askere yolladım? Ne olacak bu böyle devam mı edecek? Askere giderken balkona astığı bayrak orada duruyor. Şimdi şehit bayrağını asıyorlar, Allah'ım ben nasıl dayanacağım”  dedi. Şehidin bekar olduğu, terhisine yaklaşık 4 ay olduğu öğrenildi. Kalkan'’n 5 çocuklu Kalkan ailesinin en büyük çocuğu olduğu, babasının ölümünün ardından ailesine baktığı ve çobanlık yaptığı kaydedildi.


Annesi acı haberi pencerede bekledi

Gaziantepli Fevzi Kazak’ın baba ocağına ateş düştü. Oğullarının şehit olduğunu öğrenen Kazak ailesinin fertleri, sinir krizi geçirdi. Kazak ailesine, çocuklarının şehit olduğu haberini askeri yetkililer bildirdi. Evin önünde sağlık ekipleri ve emniyet güçleri de hazır bekletildi. Acı haberi alan aile fertleri, gözyaşlarına hakim olamadı. Anne Fatma Kazak, evlerinin penceresinden askeri yetkilileri görünce gözyaşlarına boğuldu. Şehidin kardeşlerini polisler güçlükle sakinleştirildi. Sağlık ekipleri, şehidin yakınlarını sakinleştirmek için iğne yaptı. Şehit Er Fevzi Kazak’ın 1,5 ay sonra terhis olacağı öğrenildi.

Afganistan’dan Çukurca’ya

Şehit Uzman Çavuş Halil Özdoğru’nun (41), Sinop’un Uzungürgen köyündeki baba evine ateş düştü. Acı haberi duyan şehit yakınları fenalık geçirdi. 5 kardeşin ikincisi olan şehit Uzman Çavuş Özdoğru’nun Çukurca'dan önceki görev yerinin Afganistan olduğu ve kısa süre önce Çukurca’ya gittiği öğrenildi. Güçlükle ayakta durduğu gözlenen şehidin babası Osman Özdoğru, oğluyla en son bir ay önce görüştüğünü belirterek, “Vatan sağolsun, Allah geride kalan askerlerimize uzun ömürler versin, terörle mücadele gücü versin” dedi. Oğlunun kısa süre önce izne geldiğini ifade eden anne Şehriye Özdoğru da “Oğlum Afganistan’da görevliydi. Yeni gelmişti Afganistan’dan. Daha doyamadan yeni görev yeri Hakkari’ye gitti, şimdi şehit oldu” diyerek ağıt yaktı. Şehidin evli ve 3 çocuk babası olduğu, ailesinin ise kent merkezindeki askeri lojmanlarda yaşadığı bildirildi.

“Vatan sağolsun”

Şehit er Mehmet Ağgedik’in (21) Elazığ’daki evinde yas var. Şehidin babası Bekir Ağgedik, “Vatan sağolsun. Ne yapalım başka bir şey yok” dedi. En son pazartesi günü görüştüğü oğlunun 8 aylık asker olduğunu ifade eden Ağgedik, “Milletimizin başı sağ olsun ne yapalım. Yeter bu artık” diye konuştu.Ağgedik’in 3 kardeşin en büyüğü olduğu, askere gitmeden önce bir avukatın yanında çalıştığı, yaz mevsiminde Ağın ilçesinde dedesine tarlada yardım ettiği öğrenildi. Şehidin yakınları gözyaşlarına boğulurken, eve Türk bayrağı asıldı. 

Samsun’da yas

Şehit  Piyade Çavuş Fikret Özer’in Samsun’daki evinde yas var. Samsun Garnizon Komutanlığı ekipleri, sağlık görevlileri ile birlikte gittikleri şehidin Atakum ilçesinde yaşayan ailesine acı haberi verdi.Oğullarının şehit olduğu haberini alan anne İnci ve baba Celal Özer gözyaşlarına hakim olamadı. 3 kardeşin en büyüğü olan ve 8 ay önce askere gittiği öğrenilen şehidin babası Celal Özer, En son dün akşam telefonla görüştüm. ‘Göreve çıkacağız baba, sekiz gün arayamam’ dedi. Aziz Türk milleti sağolsun. Hainlere fırsat verilmesin. Hainlerin biran önce işlerinin bitirilmesi lazım” dedi.  Şehidin evinin bulunduğu apartmana da Türk bayrağı asıldı.

Ailesi gün sayıyordu

Şehit Piyade Çavuş İdris Çam’ın (21) Kahramanmaraş’ın Döngele beldesindeki baba evine kara haber askeri ve mülki yetkililerce iletildi.  Şehit babası Ali Çam, “Vatan sağolsun. Oğlumla ayın 14’ünde konuşmuştuk. 19 Ekim’de operasyona çıkacağını söylemişti” dedi. Bu arada şehit kardeşinin fotoğraf albümüne bakan ağabey Cuma Çam gözyaşlarına hakim olamadı. Kardeşinin terhisine 38 gün kaldığını söyleyen Çam, “Kardeşimle dün konuşmuştum. İyiyiz diyordu. Ben arar hep terhisine kaç gün kaldığını söylerdi. Acımız çok büyük” diye konuştu.

“Baba hakkını helal et”

Er Yunus Yılmaz’ın Ankara’daki baba evine ateş düştü. Şehit er Yılmaz’ın önceki gece babasını arayarak, “Baba operasyona çıkıyoruz. Hakkını helal et” dediği öğrenildi. Şehit er Yılmaz'ın Ankara Pursaklar İlçesi'ndeki baba evine gelen askeri yetkililer, şehadet haberini aileye verdi. Şehit erin evinin evinin önünde 112 ambulans ekibi beklerken, balkonuna ve mahalledeki bazı evlere Türk bayrağı asıldı. Taziyeleri kabul eden şehidin babası Hasan Yılmaz, “Yeter artık, ne gerekiyorsa, ne yapılması lazımsa yapılsın. Artık yüreklere ateş düşmesin. Bu hainleri temizlesinler” diye konuştu. Şehidin dayısı Yusuf Karcı ise isyan ederek, “Şu hainlere söyleyin, biz bitmeyiz, biz yorulmayız, ayağa düşmeyiz. Bir ölürüz bin doğarız. Onlar bizi yok edemez” dedi. Sivil hayatta bir işyerinde asgari ücret ile çalıştığı öğrenilen Yılmaz’ın, vatani görevini tamamladıktan sonra evliliği düşündüğü kaydedildi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da beraberinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Şehit Piyade Çavuş Yunus Yılmaz'ın Pursaklar ilçesindeki ailesini ziyaret ederek başsağlığı diledi.

15 gün önce nişanlandı
Şehit Uzman Çavuş Reşit Ercan’ın (25), Elazığ’ın Kovancılar ilçesine bağlı Yarımca beldesindeki evinde yas var. Askeri yetkililerin kara haberi iletmesinin ardında eve  büyük bir Türk bayrağı asılırken,  eve gelen bazı şehit yakınları baygınlık geçirdi. Kovancılar Kaymakamı Selçuk Aslan da eve gelerek şehit Ercan’ın babası İsrafil Ercan’a başsağlığı diledi. 6 çocuklu ailenin en küçüğü olduğu belirtilen Ercan’ın 15 gün önce izne geldiği, izindeyken amcasının kızıyla nişanlandıktan sonra Çukurca’ya döndüğü belirtildi.

Düğün hazırlığı yapıyordu

Şehit er Hüseyin Güldal’ın  Kocaeli’nin Karamürsel İlçesi’nde oturan ailesi de acı haberle yıkıldı.  Güldal’ın Kocaeli Üniversitesi mezunu olduğu ve terhisine de 6 ay kaldığı öğrenildi. Şehit erin Ebru Utaş ile nişanlı olduğu ve düğün için terhisinin beklendiği de bildirildi.

İlgili haberler için tıklayınız:

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler