Bu da saraycık... Sadece mutfak 6.5 milyon

AOÇ arazisinde 15 bin metrekare alana inşa edilen Erdoğan’ın yeni konutunda 250 oda, 100 bin TL değerinde bir kasa, 600 metrekare mutfak var.

Yayınlanma: 21.12.2015 - 22:57
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sessiz sedasız taşındığı yeni “Devlet Konukevi” merak uyandırmaya devam ediyor. AOÇ arazisi üzerine yapılan Saray’ın yanında 15 bin metrekare alan üzerine inşa edilen yapının maliyeti ise sırrını koruyor. Saray içindeki konutta 100 bin TL değerinde yüksek güvenlikli bir kasanın bulunması dikkat çekiyor.

‘O konut da kaçak’

Cumhurbaşkanı’nın yeni adresi olan 250 odalık konutu değerlendiren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Lüksün ve şatafatın adresi olan o konut da kaçak” dedi.

Candan, “Atatürk’ün mirası olan bu arazi büyükşehir belediyesinden hukuksuz bir şekilde alındı. O yüzden paha biçilemeyecek kadar değerli olan o araziye inşaa edilen o konutun değerini belirlemek çok zor” dedi. Devlet Konukevi olarak adlandırılan yapının Başbakanlık Konutu olarak yapıldığının altını çizen Candan şöyle konuştu:

“Sessizce taşınıyorlar çünkü meşrulaşamamış, kendini ifade edememiş bir durum var. Şu anda ne oranın bir açılış töreni yapılabildi, ne bir temel atma töreni yapılabildi. Bütün hukuksuz süreçler onlarda da bir rahatsızlık durumu yaratıyor ki açılış bile yapamıyorlar oraya.”

Sadece mutfak 6.5 milyon

MUTFAK ÖZEL TASARIM

Erdoğan ailesinin taşındığı konut 2 normal kat ile 2 bodrum kattan oluşuyor. Konutta “fitness center, masaj odaları, özel dekorasyon hamamlar, şok duşları, 80 metrekarelik 2 yüzme havuzu, jakuzi, sauna, özel dekorasyon buhar odaları, kar çeşmesi, buz çeşmesi, akvaryum, 600 metrekarelik mutfak, servis hizmetleri için özel kiler, 1800 metrekare büyüklüğünde bir de teras, tenis kortu, basketbol, voleybol ve halı saha gibi spor tesisleri” bulunuyor. Mimarlar Odası’na göre konutun sadece 600 metrekarelik özel tasarım mutfağının maliyeti 6.5 milyon TL.

MUTFAK İÇİNDE KEBAP MUTFAĞI

Mutfak ızgara kebap mutfağı, sıcak mutfak, soğuk mutfak, oda büyüklüğünde derin dondurucu, soğuk depolar ve servis hizmetleri için hazırlanan alanları barındırıyor.

19 KİŞİLİK SİNEMA

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan “Kaçak Konut” olarak adlandırdıkları yapı içerisinde 100 metrekareden büyük bir 19 kişilik özel sinema olduğunu ve bunun bedelinin 300 bin TL civarında olduğunu söyledi.

Kalem kalem masraf

* 600 m 2 mutfak: 6.5 milyon TL Havuz mekanik aksam maliyet: 225.000 TL

* Halıların metrekaresi: 300 TL l İpekli duvar kağıdı m2: 900 TL

* Tik ağacı kaplama m2: 1500 TL

* Yüksek güvenlikli kasa: 100.000 TL

* Sauna, spa hamam, jakuzi birim metrekare maliyeti: 9000 TL *

* Bizassa cam mozaik metrekaresi: 3000 TL


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler