Bu dosyanın da savcısı

Erdoğan’ın ‘Paralel operasyonu yoğun şekilde sürecek’ demesi Ergenekon’u anımsattı.

Yayınlanma: 29.07.2014 - 04:00
Abone Ol google-news

Türk Hukuk Kurumu Başkanı ve Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, cemaati hedef alan Emniyet içinde paralel operasyona ilişkin, “Bu başlayan süreç, elde edilecek bilgiler çerçevesinde daha da yoğun bir şekilde devam edecektir” diyen Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Ergenekon davasında olduğu gibi bu dosyanın da “savcısı” olduğunu kaydetti.

Erdoğan’ın her zaman yaptığı şeyi bir kez daha tekrarladığını belirten Kanadoğlu, “Elbetteki suçlar üzerinde durulmalı, bunlar soruşturmalıdır. Bunda bir tereddüt yoktur. Ama bir başbakan, bunu ilerisine giderse olmaz. Bu aynı Ergenekon’da olduğu gibi ‘bu davanın savcısıyım’ demesi gibi. Bunun da herhalde avukatı, savcısı, hâkimi ve belki de infaz memuru olmak istiyor. Bu tabii Ali Babacan’nın dediği gibi ileri demokrasi değil, demokrasi de değil. Onu artık doğru olmadığını söyleyen başbakan yardımcıları var” dedi.

Gözaltındaki polislerin suçlarının ancak gerçek bir suç soruşturması ile ortaya çıkabileceğini dile getiren Kanadoğlu, “Bağımsız yargının ne kadar önemli olduğu her geçen gün ortaya çıkıyor” dedi. Polislere yönelik operasyonda sadece 17-25 Aralık’ı soruşturmakla kalınıyorsa bunun baştan sonuçsuz bitecek bir soruşturma haline geleceğini belirten Kanadoğlu, “Bağımlı yargı ile hiçbir soruşturma yapılamaz. Doğru sonuç da alınamaz. Sorun, yargıya güvenme sorunudur. Şu haliyle Türkiye’de yargıya güven de ortada. Bu soruşturmadan bir sonuç çıkmaz” ifadesini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon