Bu ilk değil... Kılıfına uydurulur

AKP'nin 1 Kasım seçimleri için kullanacağı 'Haydi Bismillah' isimli seçim şarkısı YSK tarafından yasaklandı. 'Haydi Bismillah' yayından kaldırılan ilk seçim reklamı değil.

Yayınlanma: 23.09.2015 - 19:30
Abone Ol google-news



Yasaklanan 'Haydi Bismillah' isimli reklamdan önce Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde eski Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim reklamı olan Türk bayraklı reklam da yasaklanmıştı.

AKP'ye YSK'den büyük darbe

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçim reklamı da yayından kaldırılmıştı. YSK'ye bu kararı aldıran ise CHP ve MHP'liler olmuştu.

Erdoğan'ın bayraklı reklamı ile ilgili Yüksek Seçim Kurulu'na şikayet başvurusunu değerlendirmek üzere toplanan YSK, AKP'nin bayraklı reklamının yayının durdurulmasına Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Kanunu'nda Türk bayrağının propaganda için kullanımını yasaklayan maddesine istinaden oy birliği ile karar vermişti. Oy birliği ile alınan kararın uygulanması için Radyo Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) yazı yazılmıştı.

KILIFINA UYDURULDU

Erdoğan'ın YSK tarafından kaldırılan reklam filmi için AKP Genel Merkezi, reklam filminde değişikliğe gitti.

Yayınlandığında ülke gündemine oturan Erdoğan'ın reklam filminin yasaklanmasına neden olan Türk Bayrağı'ndaki hilal ve yıldız kaldırılıp yerine "Millet Eğilmez Türkiye Yenilmez" sözleri yazılarak reklam kaldığı yerden yayınlanmaya devam etmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler