Bu kez Modolo

Feyzi Açıkalın, Cumhuriyet okurları için Sacha Modolo'nun zaferini değerlendirdi

Yayınlanma: 01.05.2015 - 10:37
Abone Ol google-news

TUR tarihi boyunca iki kez ziyaret edilen Pamukkale etabı bir eski şampiyon, İtalyan Sacha Modolo’nun zaferine tanık oldu.

Klasik bir kaçış etabı olan Pamukkale parkurunda, beklendiği gibi Thomas De Ghent’in de aralarında bulunduğu üç sporcu bütün kapıları önde geçti.

TUR’un belki de en heyecanlı sprinti son 20 kilometredeki Türkiye Güzellikleri kapısındaki mücadele oldu. Beyaz mayoyu taşıyan Caja Rural sporcusu Luis Mas Bonet çizgiyi 1. geçerek liderliğini korudu.

Son kilometrelerde Mark Cavendish’in takımı Ettix Quickstep bir sporcunun nasıl finişe getirileceğinin adeta dersini verdi. Tempoyu hızlandırarak, kaçanları kovalayarak inisiyatifi hep elinde tuttu. Ama sonuç beklendiği gibi olmadı. Greipel’in yarıştan ayrılmasıyla rakipsiz kaldığı zannedilen Cavendish’in gücü yüzde dörtlük eğimde düştü ve etabı kazanamadı.

Pamukkale’de çizgiyi önde geçen Sacha Modolo böylece kazandığı zaferle Cavendish’in önüne geçerek yeşil mayoyu ondan aldı. Bir başka ilginç ve beklenmeyen gelişme de genel klasman birincisi Davide Rebellin’in rakibi Kristijan Durasek’le arasındaki farkı 22 saniyeye çıkarıp biraz daha rahatlamasıydı.

Etaba damga vuran olay ise Astana takımından Dmitry Gruzdev’in Southeast takımı sporcusu Eugert Zhupa’yı, bisikletini durdurarak yumruklamasıydı.
Hakemlerin yarış içinde göremediği olay sonrasında sporcu etabı bitirdi ve video görüntüleri sonrası yarıştan diskalifiye edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler