‘Bu proje geleceğe ihanettir’

Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, ilçede yapılması planlanan balık çiftlikleri ve Su Ürünleri Tarımsal Organize Sanayi’sine tepki göstererek, “Didim halkının bunu kabul edilmesi mümkün değil. Bu proje çocuklarımızın geleceğine ihanettir.” dedi.

Yayınlanma: 16.01.2020 - 09:09
‘Bu proje geleceğe ihanettir’
Abone Ol google-news

Aydı Didim'de önceki gün, ilçeye yapılması planlanan balık çiftlikleri ve Su Ürünleri Tarımsal Organize Sanayi (OSB) bölgesinin fizibilite raporu öncesinde toplantının yapılacağı otel önünde protesto eylemi düzenlendi.  Otel yolunda yürüyen çevreci yurttaşlar, insan zinciri kurdu. Yurttaşları emniyet güçleri karşılarken, bariyer ve şerit ve TOMA'larla önlem alındı. Burada eylemcilere seslenen Başkan Atabay, “Yaşadığımız yerin havasının toprağının kirlenmemesi için demokratik hakkımız yerine getireceğiz. Bizim tavrımız belli, taşkınlık yapmayacağız. Onlar bizim misafirimiz ve geldikleri gibi gidecekler. Biz yatırımlara karşı değiliz, sadece yatırımın yerinin yanlış olduğunu belirtmek istiyoruz” dedi. Toplantıya katılan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, yurttaşların protestosuna kızarak Belediye Başkanına Deniz Atabay’a tepki gösterdi.  

ATABAY: DİDİM HALKI KABUL ETMİYOR

Yurttaşların tepkisini ve yapılmak istenen projeyi gazetemize değerlendiren Başkan Atabay, “Bir tarafta, Kuşadası'na kadar uzanan Menderes Deltası 1. Derece Doğal Sit Alanı, diğer tarafta  alanın içinden geçen Tarihi Apollon Tapınağı ile Milet Antik Kenti'ni bir birine bağlayan Kutsal Yol 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı ve aynı zamanda  Didim yarımadasının eşsiz  denizi, ve doğal güzellikleri. Karşısında da 1662 parsel üzerinde kurulması planlanan Su Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi. Ne acıdır ki; bu toplantı korunması gerekli alanları geliştirme ve  ülkemizin ekonomisine katkıda bulunacak bir toplantısı değil. Bu, korunması gerekli alanların tam ortasında “Su Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi” nasıl kurarız toplantısı.” dedi. 

Doğayı, ve turizmi yok sayan raporu kabul etmeyeceklerini belirten Atabay, “Sadece günlük kullanılacak yem tonajı ile, hakim rüzgarın da kuzeyden esmesi ile birlikte, tüm doğaya zararlı atık maddeler ve ağır endüstriyel koku kentimizin en önemli turizm sahili olan Altınkum bölgesine sirayet edecektir. Bu durum kentimizin tescilli, tabiri caizse şifalı olarak görülen havasının olumlu etkisini kaybetmesine hatta zamanla, solunması zor bir hale gelmesine sebep olacaktır. Hava kirliliğinin yanı sıra, temizliği ve sağlığı için yoğun çaba sarf ettiğimiz sahillerimizin, kurulması planlanan sanayi bölgesinin oluşturduğu fiziksel atıklar sonucu denize girmenin dahi  tehlikeli olduğu bir alana dönüşecektir. Doğayı ve insanı hiçe sayan bu raporun Didim halkı tarafından kabul edilmesi mümkün değildir. Bu hem kendi vizyonumuza, hem kentimiz için koyduğumuz hedeflere hem de çocuklarımızın geleceğine ihanettir.” ifadelerini kullandı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler