Bucaspor kupasını aldı

Bank Asya 1. Lig'den Turkcell Süper Lig'e yükselmeyi başaran Bucaspor, kupasını TFF Başkanı Mahmut Özgener'in elinden aldı.

Yayınlanma: 15.05.2010 - 19:53
Abone Ol google-news

Yeni Buca Stadı'nda yapılan törende, teknik kadro ve futbolcular, tek tek ismi okunarak, kurulan platforma çağrıldı. Üzerinde ''Özlem sona erdi'' yazılı t-shirtlerle sahaya çıkan futbolculara madalyaları, kulüpte başkanlık yapmış kişiler tarafından takıldı. Sarı-lacivertli futbolcular, kupalarını TFF Başkanı Mahmut Özgener'den aldı. Kupalarını alan futbolcular, kupa ile sahada tur attı. Kutlama, havai fişek gösterisiyle devam etti.


TFF Başkanı Özgener

TFF Başkanı Mahmut Özgener, törende yaptığı konuşmada, İzmir ve Bucaspor için çok önemli bir günde birlikte olduklarını belirtti. Bucaspor'un, İzmir'in 7 yıllık Süper Lig hasretine son verdiğini hatırlatan Özgener, şunları kaydetti:
''Bir de çok önemli bir gün ki Bucaspor'da herkes, günlük geçici başarıların peşinde koşmadılar. Doğru yatırım, projeler ve sabırla davranarak, bu başarının mimarı oldular. Öncelikle tesis yaptılar ve altyapıyı organize ettiler. Türk futbolu adına bu örnek başarıyı, takdir etmemek mümkün değil. Bu kulübün yöneticisi başkan, başkanı yönetici oldu. Her zaman kenetlendi, birlik oldu. Türk futboluna örnek olması gereken davranışlar, bu büyük başarıyı beraberinde getirdi.''

Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür eden Özgener, ''Tüm Türkiye'ye örnek olan, Türk futbolunun geleceğinin altyapı olduğunu gösteren, geçen hafta 15 yaş altı takımı Avrupa birincisi olan Mehmet Özkan ağabeyime, Türk futbolu adına teşekkür etmek istiyorum. Şampiyonluk, hayırlı uğurlu olsun'' dedi.


Buca Belediye Başkan Tatı


Buca Belediye Başkan Ercan Tatı da kulübe geçen herkese teşekkür ederek, yerel yönetim olarak bu hedefe ulaşacaklarına emin olduklarını söyledi.
Hedeflerine de ulaştıklarını ifade eden Tatı, ''Ancak hedefleri aşmak gerekiyor. Şimdiki hedef, 3 yıl içinde (A) Milli Takım'a en az 3 oyuncu vermek ve 5 yıl içinde UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etmek. Bu hedef de aşılacak. Biz İzmir'in sevgilisi olduk. Önümüzdeki dönemde de tüm Türkiye'nin sevgilisi olacağız'' diye konuştu.


Bucaspor Kulüp Başkanı Bektur

Bucaspor Kulübü Başkanı Mehmet Bektur ise bugünkü kutlamanın, sadece şampiyon takım kutlaması olmadığını belirterek, Bucaspor'un Süper Lig'e girişinin toplantısı olduğunu söyledi.
Kutlamanın, Bucaspor'a büyük hedefler koyma toplantısı olduğunu kaydeden Bektur, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Biz, bundan sonraki yıllar Bucaspor için UEFA, Şampiyonlar Ligi hedeflerini koyabileceği kapıyı açıyoruz. Bu kapı aslında 'Batıda Barça, doğuda Buca' sloganının açılış kapısı. Bu hedefler çok büyük. Artık Buca markası da büyük. Daha da büyüğü Bucasporlular'ın yüreği, o çok daha büyük bir marka. Bunu çok iyi biliyoruz.''

Bektur, her zaman yanlarında olan taraftara da teşekkür ederek, ''Taraftarlarımızı bizi Süper Lig'de de yalnız bırakmayacaklar, Bucaspor'un yanında olacaklar'' diye konuştu.

Eski kulüp başkanlarına hitaben bir konuşma yapan Bektur, her kulüp başkanının hata yapabileceğini işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Bu hatalardan faydalanmaya çalışan, eski başkanların kuyusunu kazmaya, dillendirmeye kalkışan eski başkanlar ve hizipler vardır. Bizim hakkımızda herhangi bir dedikodu yapılmadı. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Bundan sonra ben de başkanların hatasını yüze vurup, hizip ortamı oluşturmayacağım.''


Törenden notlar

Nike Premier Cup Avrupa elemelerinde birinci olan Bucaspor 15 yaş altı takımındaki futbolculara kupası verildi. Sarı-lacivertli kulüpte daha önce başkanlık yapan kişiler, tek tek platforma çağrılarak teşekkür edildi.

Taraftarların fazla ilgi göstermediği tören, İzmir Ticaret Odası Vakfı ve Türk Ekonomi Bankası sponsorluğunda gerçekleştirildi. Bucaspor Kulübü Başkanı Bektur, TFF Başkanı Özgener'e takımın şampiyonluk posterini ve formasını hediye etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler