Bulgarlar, Türk gümrüğüne tepkili

Bulgaristan Ulaştırma Bakanı Kristiyan Krıstev, Bulgaristan–Türkiye sınırında tır geçişlerinde yaşanan sorunlara ilişkin açıklamasında, "Sorunlara diplomatik yoldan çözüm bulunamazsa karşılıklı önlemler uygulamaya başlayacağız" dedi.

Yayınlanma: 20.05.2013 - 13:37
Abone Ol google-news

Bulgaristan Ulusal Radyosu'na (BNR) konuşan Kristiyan Krıstev, 22-23 Mayıs'ta Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile bir araya geleceğini, yük taşımacılığında ikili anlaşmalar imzalamak üzere görüşmeler yapacaklarını belirtti. Krıstev, "Sorunlara diplomatik yoldan çözüm bulunamazsa karşılıklı önlemler uygulamaya başlayacağız. Ancak altını çiziyorum, bu iyi bir Avrupa uygulaması değil" diye konuştu.

Bulgar tır şoförlerinin, Türkiye'ye girişlerde uygulanan prosedüre tepki göstererek Bulgaristan'ın Kapitan Andreevo ve Lesova sınır kapılarını geçen perşembe geçişe kapatarak başlattıkları eylem 36 saat sürmüştü. Boykot nedeniyle, Türkiye'ye giriş yapmak isteyen yaklaşık bin tır, 25 kilometrelik kuyruk oluşturmuştu. Türkiye'den Bulgaristan'a çıkış yapmak isteyen yüzlerce tır da Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapısı önünde kuyruğa neden olmuştu.

Bakan Yazıcı, sınır kapısında geçen cumartesi yaptığı incelemede, Türkiye'nin taşımacılık alanındaki uygulamalarının uluslararası ve Avrupa Birliği standartlarına uygun olduğuna dikkat çekmişti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler