Burak Kut: Broadway'de yeniden doğdum

Geçtiğimiz hafta New York Broadway'de sahnelenen ilk Türk müzikali Hisseli Harikalar Kumpanyası'nda başrolde oynayan sanatçı Burak Kut, hayallerini gerçekleştirdiğini belirterek, "Broadway'de yeniden doğdum'' dedi.

Yayınlanma: 23.06.2009 - 07:52
Abone Ol google-news

Sanatçı Burak Kut, henüz daha konservatuarda öğrencilik yıllarında Broadway'in hayallerini kurduğunu, West Side Story müzikalinde Tony karakterini öğrencilik yıllarında oynadığını ve arkadaşlarının sürekli kendisine müzikallerde oyna telkiniyle Broadway'in çok genç yaşlarından itibaren en büyük hayali haline geldiğini söyledi. Kut, şöyle dedi:
"Hayallerim artık gerçek oldu, Broadway'de en prestijli Beacon Tiyatrosunda 3 bin kişinin izlediği Hisselli Harikalar Kumpanyasında başrol oynadım. İnanılmaz bir şeydi,çok büyük beğeni kazandı New York'a her geldiğimde bir kaç Broadway oyununa gider küçüklükten beri hayallerimi süsleyen bu sahnelerde acaba ben ne zaman oynayacağım diye düşünürdüm. Hayal gibi gelirdi bana. Artık bu büyük hayalim gerçeğe dönüştü, New York Türk Amerikan Sanat Topluluğunun teklifi bir anda bütün hayatımı değiştirdi. Broadway adeta bana bir doping gibi oldu. Nasıl olmasın, insanın hayallerini gerçekleştirmesi kadar güzel olan bir şey var mı? Artık bir ayağım New York'ta olacak gibi, New York Türk Amerikan Sanat Topluluğu Hisseli Harikalar Kumpanyası müzikalini Amerika'da turneye çıkarmayı planlıyor, yine Broadway'de sahnelenecek bir kaç proje var, zaten artık onların sanki kadrolu bir elemanı haline geldim. New York'ta bir sanat evi, Türk sanat kulübü gibi projeleri de konuşuyoruz tüm bunlar beni gerçekten çok heyecanlandırıyor."

Yeni CD'de ağırlık Sezen Aksu ve Mithat Can'ın besteleri

Burak Kut, New York'ta Broadway dopinginden sonra bir çok yeni projeyle daha fazla ilgilenebileceğini belirterek, yeni CD'sinin Temmuz ayında piyasaya çıkacağını söyledi. Aylardır bu ses getirecek yeni CD için çalıştığını belirten Kut, CD'nin kapak fotoğrafı için New York'ta yaşayan fotoğraf sanatçısı Murat Özdemir ile birlikte çalıştıklarını ve sonucun çok başarılı olduğunu söyledi. Kut, yeni CD'sinde hafif Rock müziğe doğru kaydıklarını belirterek, yeni albümündeki şarkıların çoğunluğunu Sezen Aksu ve oğlu Mithat Can'ın bestelerinden oluştuğunu söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler