Büro-İş Sendikası’dan güvenlik teklifine itiraz

Büro-İş Sendikası, “Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yasa Teklifi”nde, uygulamaya ilişkin konuların yönetmelikle belirlenecek olmasının Anayasa Mahkemesi’nin iptal gerekçesiyle uyuşmadığına dikkat çekti.

Yayınlanma: 29.06.2020 - 17:24
Büro-İş Sendikası’dan güvenlik teklifine itiraz
Abone Ol google-news

Büro-İş Sendikası’ndan yapılan yazılı açıklamada, AKP’nin Meclis’e sunduğu ve bu hafta genel kurul gündemine gelmesi beklenen “Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yasa Teklifi”ne itiraz edildi. Teklifin, İçişleri Komisyonu’nda “yangından mal kaçırır gibi” görüşülüp kabul edildiği belirtilen açıklamada, “AKP, Covid-19 pandemisi dolayısıyla daha da artan işsizlik ve  ekonomik başarısızlığını gölgelemek, oy kaybını durdurmak, toplumu baskı altına almak için kendine bağımlı bir toplum yaratarak devletin güvenliğini değil, partinin güvenliğini ön planda tutacak  ‘parti devleti’ oluşturma çabasındadır” denildi.

‘BİR KESİMİ YAŞATMAMA POLİTİKASI’

Açıklamada, teklifin yasalaşması halinde herkesin özel hayatına, aile gizliliğine dokunulup fişleneceğine dikkat çekilerek, “Halen görevde olan memurlar fişleme ile üst yönetici olamayacak. Güvenlik soruşması olumsuz çıkan bir vatandaş, ancak bir mahkeme kararıyla güvenlik soruşturmasının neden olumsuz çıktığını öğrenebilecek. Bu kanun teklifi ile AKP; keyfiliğe açık, belirsiz ve hukuki güvenlik içermeyen  düzenleme ile toplumu ailece ömür boyu fişleyerek, baskı altına alarak, itaate eden bir toplum yaratarak parti devletini inşa etmek istemektedir. Bu, birebir partizanlık olup Türkiye’de toplumun bir kesimini yaşatma, bir kesimini yaşatmama politikasıdır” denildi. Teklifin, TBMM Genel Kurulu tarafından komisyona iade edilmesi milletvekillerinden talep edildi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler