Bush, dünya liderlerine veda ediyor

ABD Başkanı George W. Bush, dünya liderlerine veda etmeye başladı. APEC'in (Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği), Peru'nun başkenti Lima'da yapılan zirvesine katılan George W. Bush, bu vesileyle başta Çin Devlet Başkanı Hu Jintao olmak üzere kimi liderlerle ikili görüşmelerde bulunarak, onlara veda etti.

Yayınlanma: 23.11.2008 - 20:39
Abone Ol google-news

ABD Başkanı George W. Bush, dünya liderlerine veda etmeye başladı.

20 Ocak'ta görevi, 4 Kasım'daki seçimin galibi Barack Obama'ya devredecek olan George W. Bush, Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev ile yapacağı ikili görüşmeden önceki açıklamasında, bunun başkan sıfatıyla yaptığı son toplantı olduğunu söyledi ve ve ''Dimitri ve (eski Rusya Devlet Başkanı, Başbakan) Vladimir Putin ile çok görüşmelerimiz oldu. Anlaştığımız da oldu, anlaşmadığımız da'' dedi.

Medvedev de kimi konular üzerinde anlaşma sağlayamadıklarını belirtti ve ''Ama yine de birlikte iyi çalıştık'' diye konuştu.

Bir Kremlin yetkilisi ise bir özlem duygusuna kapılmadıklarını ifade ederek, ''Çünkü Medvedev, bundan sonraki planları ne olursa olsun Bush'a, Rusya'da kendisini ağırlamaktan her zaman memnuniyet duyulacağını iletti'' dedi.

APEC zirvesinin artık kendisinin son yurtdışı ziyareti olacağını belirten Bush, Kanada Başbakanı Stephen Harper ile de biraraya geldi.

Harper, ''Sizi 20 Ocak'tan önce bir kez daha göremezsem, eşim Laureen ve ben, size ve eşiniz Laura'ya en iyi dileklerimizi sunarız'' dedi.

Bush, Hu Jintiao ile de vedalaştı. Bush, Hu ile ilişkilerinde kendisini çok rahat hissettiğini ve iki ülke ilişkilerinin sağlam bir temele dayandığına inandığını ifade ederken, Hu da ikili ilişkilerde son yıllarda kaydedilen ilerlemelerden memnuniyet duyduğunu ve Obama'nın da bu yolda ilerlemesini beklediğini kaydetti.

Bush, Japonya Başbakanı Taro Aso ile vedalaşırken Aso, ''Bush'un Washington ile Tokyo arasındaki ilişkileri iyileştirdiğine hiç kuşku yoktur'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler