Bütün dünya emekçilerinin gözü Bursa'da

DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası Başkanı Adnan Serdaroğlu, İsveç’te katıldığı Dünya Endüstri Sendikaları İndüstriall Yönetim Kurulu toplantısından metal emekçilerine destek geldiğini belirtti.

Yayınlanma: 20.05.2015 - 20:40
Abone Ol google-news

Daha iyi ücret talebiyle başlattıkları direniş bir haftayı bulan metal işçisine küresel sendikalardan destek geldi. DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası Başkanı Adnan Serdaroğlu, İsveç’te katıldığı Dünya Endüstri Sendikaları İndüstriall Yönetim Kurulu toplantısından metal emekçilerine destek geldiğini söyledi.

Metal işçileri için biraraya geldikleri bilgisinin vererek olası bir müdehaleyi önlemek için çalıştıklarını dile getirdi.

Ardından yapılan açıklamada, “Bizler dünyanın dört bir yanından sendikalar, dünyanın genelinde 50 milyon sanayi işçisini temsil eden IndustriALL Küresel Sendikasının Yürütme Kurulu için 20 Mayıs 2015’de Stokholm’de biraraya geldik” diyen sendikacılar, Türkiye’deki metal işçilerinin eylemlerini büyük bir ilgiyle takip ettiklerini dile getirdiler. “Burada Türkiye’li kardeşlerimizle dayanışma içinde olduğumuzu açıklamak isteriz” denilen açıklamada şu noktalara dikkat çekildi;

- Geçen Cuma gününden bu yana, binlerce otomotiv işçisi üretimi durdurarak, üye olmak zorunda bırakıldıkları sendikalarından istifa ettiler.

- Bu işçiler, ILO Sözleşmeleri ile güvence altına alınan, kendi sendikalarını özgürce seçme hakkı ve kendi temsilcilerini ve işyeri temsilcilerini seçme hakkından yararlanmak istiyorlar.

- Bu işçiler, hiç bir işçinin bu eylemler nedeniyle işten atılmayacağının garantisini ve insan onuruna yakışır bir hayat sürdürebilecekleri yaşanabilir bir ücret istiyorlar.

- Üyelerimiz olan sendikalar, Valeo, Fiat, Renault, Ford, Magneti Marelli, Johnson Controls gibi firmalarda ve otomotiv sektörünün genelinde örgütlüler. Üyelerimizle beraber, işçilerin bu haklı taleplerinin hayata geçmesi için mücadele edeceğimizi burada taahhüt ediyoruz.

- Türkiye’de direnen metal işçileri ile dayanışma içindeyiz, ve herhangi bir polis müdahalesi, şiddet veya işçilerin işten atılmasına güçlü bir şekilde karşı duracağımızı ve bu tarz sorunlar yaşanması halinde ilgili şirketlerin genel merkezleri ile iletişime geçeceğimizi burada duyurmak isteriz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler