Çağlayan'ın korumasından itiraflar

Mahkeme kararıyla sansürlenmek istenen, TBMM Yolsuzlukları Soruşturma Komisyonu'na ifade veren Zafer Çağlayan'ın koruma amiri, Rıza Sarraf'ın bakanlıkta Çağlayan ile görüştüğünü söyledi.

Yayınlanma: 26.11.2014 - 12:33
Abone Ol google-news

TBMM Yolsuzlukları Soruşturma Komisyonu’na ifade veren Emrah Sarıyüce, “Saati alması için bir memuru görevlendirdim. Sarraf bakanlıkta Çağlayan’la görüştü” dedi.

REDDEDİYORUZ... Cumhuriyet 17 Aralık yayın yasağı kararına uymayacak

"KIYMETLİ BİR ŞEY, SİZ TESLİM ALIN"

Sarıyüce komisyon üyelerine saat olayını şöyle anlattı:

Bakan Bey’in (Çağlayan) Özel Kalem Müdürü Onur Kaya beni aradı ve bir numara verdi. ‘Bir emanet alınacak, kıymetli bir şey. O yüzden siz alırsanız uygun olur’ dedi.

"MEMUR GİDİP EMANETİ ALDI"

Ben de Sarraf’ın asistanı Murat’tı (Yıldırım) herhalde, onunla görüştüm, ‘Bir emanet varmış, ne zaman geliyorsun?’ dedim. ‘Gece Ankara’dayız’ dedi. Bir memurumu görevlendirdim. Emaneti alıp, Onur Bey’e teslim etti.

"ÖYLEDİR, TESLİM ETMİŞTİR"

Bir komisyon üyesinin koruma amirine “O da Bakan’a teslim etti, öyle mi?” diye sorması üzerine Sarıyüce, karşılığını verdi. Sarıyüce, Sarraf’ın, bakanlıkta Çağlayan’la görüştüğünü de açıkladı.

YURT GAZETESİ MANŞETİNİ KARARTTI

Yolsuzluk komisyonuyla ilgili haberlere yayın yasağı getirilmesi kararının ardından Yurt gazetesi de bugün manşetini kararttı. Gazete "Rıza'yı gördüm" manşetinin üzerine siyah bir şerit çekerek, "Söz konusu haber, karartılmıştır" diye yazdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler