Çamlıca tüneli paniği

Üsküdar’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İstanbul’un her yerinden görülsün” talimatı ile yapılan Çamlıca Camii ile Libadiye arasında inşaatı süren tünel projesinin yakınında bulunan 3 bina, içinde ve dışında çatlaklar oluşması nedeniyle boşaltıldı.

Yayınlanma: 10.02.2017 - 21:25
Abone Ol google-news

Binaların bulunduğu yollarda yarıklar oluştu, elektrik direkleri eğildi, bahçe duvarları yıkıldı. Doğal sit alanı Çamlıca Tepesi’ne yapılan cami geçen yıl ibadete açıldı. Cami için yapılan Çamlıca Tüneli’nin ise inşaatı geçen yıl başladı. Üsküdar’da 6 Şubat’ta 16.00 sıralarında tünel inşaatından kaynaklandığı ileri sürülen büyük bir gürültü duyuldu.

Sokak da kapatıldı

Panik yaşayan bina sakinleri sokağa döküldü. Binalarda çatlak olduğunu gören yurttaşlar belediyeye haber verdi. Belediye görevlileri, olayın olduğu bölgede inceleme yaptılar. Daha sonra bahçe duvarlarının yıkıldığı, toprakların kaydığı, elektrik direklerinin eğildiği, kaldırımlar, yollar, bina duvarları ve dairelerin içlerinde çatlaklar olduğu belirlendi. Bina kapılarına mühür vuran görevliler sokağı da kapattı. CHP’li Meclis üyesi Nezih Küçükerden bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Küçükerden Üsküdar Belediyesi’ne bir önerge vererek tünel çalışmasının kalıcı hasar verdiğini belirtti.

‘SORUN TÜNEL DEĞİL’

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, teknik analizlere göre binalardaki çatlakların tünel inşaatıyla ilgili olmadığını belirterek sorunu zeminin sağlam olmadığına bağladı. Türkmen, zarar gören yurttaşın tüm ihtiyaçlarını belediye olarak karşılayacaklarını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler