Çanakkale Boğazı'nda kuvvetli lodos

Çanakkale Boğazı'ndaki kuvvetli lodos nedeniyle bazı deniz seferleri iptal edildi. Boğaz'da lodos nedeniyle sürüklenen bir balıkçı teknesi, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından bulundu.

Yayınlanma: 23.05.2013 - 08:53
Abone Ol google-news

Boğaz ile adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan şirketin yetkililerinden alınan bilgiye göre, kuvvetli lodos yüzünden 12.00 ve 13.00 saatlerindeki Gelibolu-Lapseki, 12.00 ve 15.00 saatlerinde yapılması planlanan Gökçeada-Kabatepe ile 16.00 ve 17.00 saatlerinde gerçekleştirilmesi beklenen Bozcaada-Geyikli arabalı vapur seferlerinin iptal edilmesine karar verildi. Seferler, rüzgar etkisini yitirince normale dönecek.

Alınan bilgiye göre,  Havuzlar mevkisinde demirli bir balıkçı teknesinin sürüklenerek kaybolduğu ihbarı alan Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, arama çalışması yaptı.

Teknenin bulunamaması üzerine Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı "KEGM-3" botu, bölgeye gönderildi.Yapılan arama sonucu tekne, Karanfil burnu mevkisinin 6 mil açığında bulundu. Teknede, mürettebat olmadığı belirlendi.

Lapseki Ziraat Odası Başkanı Sadık Özdem yaptığı açıklamada, mart ve nisan aylarında görülen şiddetli yağışlar nedeniyle bölgede meyve fidanlarının kuruduğunu hatırlattı.
Şimdi ise kuvvetli lodos yüzünden ağaçlardaki olgunlaşmamış meyvelerin döküldüğünü belirten Özdem, "Üreticilerimiz için gerçekten çok üzülüyorum. İlçe merkezi ve köylerimizdeki üreticilerimizi telefonlara arayarak 'geçmiş olsun' temennisinde bulunuyor ve ne kadar zararları olduğunu öğreniyoruz" dedi.
 

İlçeye bağlı İlyasköy'de yaşayan meyve üreticisi Eyüp Yılmaz da sabah başlayıp şiddeti giderek artan lodos nedeniyle bahçesindeki kirazların olgunlaşmadan düştüğünü ifade etti.

Üretici Kadir Okutan (48), daha önce böyle bir olay yaşamadıklarını dile getirerek, "Lodos, kiraz ağaçlarının dallarını yere yatırdı. Meyveler yere döküldü. Sezon sonunda bankalara olan borçlarımızı nasıl ödeyeceğimizi bilmiyorum" diye konuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler