Çanakkale'de mültecileri taşıyan otobüsle otomobil çarpıştı: 6 ölü, 30 yaralı

Çanakkale'de, mültecileri çalışan Suriye, Afganistan ve Myanmar uyruklu grubu taşıdığı belirtilen otobüsle otomobilin çarpışması sonucu 6 kişi öldü, 30 kişi yaralandı.

Yayınlanma: 08.01.2016 - 07:06
Abone Ol google-news

<video:460440>

 

 

Ezine'den Bayramiç'e seyir halinde olan ve henüz sürücüsünün kimliği belirlenemeyen 17 ZE 245 plakalı otomobil ile içerisinde yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmeye çalışan Suriye, Afganistan ve Myanmarlı mültecileri taşıyan 34 EY 3480 plakalı otobüs, Ezine-Bayramiç yolunun Harharik köprüsü üzerinde belirlenemeyen nedenle çarpıştı.

Çanakkale'de mültecileri taşıyan otobüsle otomobil çarpıştı: 6 ölü, 30 yaralı-FOTOĞRAFLAR

Çarpışmanın şiddetiyle kaçak göçmenleri taşıyan otobüs Harharik köprüsünden dere yatağına uçtu. Kazada hurdaya dönen otomobilde bulunan 2 kişi hayatını kaybederken, dereye uçup yan yatan otobüste bulunan kaçaklardan 2'si yaşamını yitirdi. Yaralılar ise ambulanslarla Çanakkale, Bayramiç ve Ezine Devlet Hastanelerine sevk edildi.


ÖLÜ SAYISI 6'YA ÇIKTI

Çanakkale'de bu sabaha karşı meydana gelen trafik kazasında otomobille çarpıştıktan sonra dere yatağına uçan otobüsün altında 2 kişinin daha cesedi bulundu. Böylece 2'si otomobilde olmak üzere ölenlerin sayısı 6'ya çıktı. Otobüste ölen 4 kaçağın 2'sinin kadın 2'sinin de çocuk olduğu belirtildi.

İtfaiye ve jandarma ekipleri tarafından çıkarılan cesetler de Ezine Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Bu arada otobüsle çarpışan otomobilde ölen 2 kişinin sürücüsü Mehmet Çakır ile aynı kazada yaralanan kardeşi Ramazan Çakır'ın eşi Azeri uyruklu Sevil Çakır olduğu belirtildi. Çakır kardeşlerin, il dışından gelen Sevil Çakır'ı Ezine'den alıp Küllüceler Köyü'ne dönerken kazanın meydana geldiği ortaya çıktı.

OTOBÜS ŞOFÖRÜ KAÇTI

Görgü tanıklarının ifadelerine göre kaza sonrası, mültecileri taşıyan otobüsün şoförü kaza yerinden yaya olarak kaçtı. Jandarma, hava aydınlanıncaya kadar el fenerleri ile kaza yerinin yakınındaki tarlalarda kaçan sürücüyü aradı, ancak bulamadı.

OTOBÜS BAGAJINDAN BOT VE CAN YELEĞİ ÇIKTI

Jandarma ekipleri, dere yatağında bulunan ve kaza anında çamur deryasına dönen otobüsün içinde inceleme yaptı. Otobüsün bagajlarında, mültecilerin Yunan Adaları'na geçmek için kullanacakları bot ve can yelekleri bulundu.

Kazada yaralanan 30 kişiden 11'i Ezine'de, 16'sı ise Bayramiç, 3'ü de Çanakkale'de hastanelerde tedaviye alındı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon