Canlı bombanın kimliğiyle ilgili çarpıcı iddia

İstiklal Caddesi'ndeki canlı bombanın Gaziantep nüfusuna kayıtlı M.Ö. olduğu iddia edildi.

Yayınlanma: 19.03.2016 - 18:31
Abone Ol google-news

İstiklal Caddesi'nde patlayan canlı bombanın kimliğiyle ilgili çarpıcı bir iddiaya ulaşıldı.

Habertürk'te yer alan haberde, iddiaya göre İstiklal Caddesi'nde patlayan canlı bomba Gaziantep nüfusuna kayıtlı M.Ö.

AİLESİ GAZİANTEP'TE YAŞIYOR

Canlı bombanın patladığı olay yerinde elde ettiği deliller üzerinden M.Ö'nün ismine ulaşan polis, eldeki fotoğraflar ve görüntüleri M.Ö'nün Gaziantep'teki ailesine gösterdi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin gösterdiği fotoğrafları ailesi de teyit etti.

HANGİ ÖRGÜT ADINA YAPTIĞI HENÜZ MEÇHUL

Bombacı M.Ö'nün poliste daha önce herhangi bir suçtan kaydı olmadığı ancak ailesinde IŞİD'e yakın isimler olduğu ve poliste kayıtları olduğu belirlendi.

Ancak M.Ö'nün poliste bir suç kaydı olmadığı için saldırıyı hangi örgüt adına yaptığı henüz tespit edilemedi.

İLK ÖRNEK ADANA'DAN

Taksim İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıyı gerçekleştirmiş olabileceği üzerinde durulan 'canlı bomba' olduğu ileri sürülen Savaş Y.'nin Adana'nın merkez Yüreğir İlçesi'nde yaşayan babasından kan örnekleri alınıp, DNA eşleştirmesi yapılmak üzere İstanbul'a gönderildiği bildirilmişti.

GAZİANTEP'TE MEHMET Ö.'NÜN BABASINDAN DNA ÖRNEĞİ ALINDI

DHA'da yer alan habere göre, İstanbul'da, düzenlenen intihar saldırısını gerçekleştiren kişinin 24 yaşındaki Mehmet Ö. olma ihtimali üzerine Gaziantep'te yaşayan babasından DNA eşleştirmesi için örnek alındı. İstanbul'da meydana gelen intihar saldırısını gerçekleştiren canlı bomba teröristin kimliğini saptamaya yönelik çalışmalar devam ederken, polis patlama sonrası güvenlik kamerası kayıtlarındaki görüntülerden IŞİD'e katıldığı düşünülen ve 'terör nitelikli kayıp şahıs' olarak aranan Mehmet Ö. olabileceği ihtimali üzerine çalışma başlattı. İstanbul'dan gelen patlama öncesi canlı bombanın fotoğrafları IŞİD şüphelisi Mehmet Ö.'ün, Gaziantep'te yaşayan fabrika işçisi olan babasına gösterildi. Baba Ö. de net olmayan fotoğraftaki kişinin, uzun süredir kayıp olan Suriye'de olduğunu düşündükleri ancak bir süre önce İstanbul'da olduğunu haber veren oğluna benzediğini söyledi. Bunun üzerine DNA eşleştirmesi için Mehmet Ö.'ün babasından DNA eşleştirmesi için kan, kıl ve tükürük örnekleri alınarak kriminal incelemeye gönderildi. Yapılacak eşleştirmenin ardından canlı bomba saldırısını gerçekleştiren kişinin Mehmet Ö. olup olmadığının netlik kazanacağı bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler