Çavuşoğlu: Düşen uçaktaki Türk yolcu sayısını açıkladı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa'da yaşanan uçak kazasında, vatandaşlıktan çıkarılan 50 yaşındaki Muradiye Lohman isimli kadının hayatını kaybettiğini söyledi.

Yayınlanma: 24.03.2015 - 18:24
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Polonyalı ve Türk iş dünyası temsilcilerine verilen gala yemeği öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çavuşoğlu, Fransa'daki uçak kazasıyla ilgili olarak, "Bizdeki bilgilere göre, vatandaşlıktan çıkarılan 50 yaşındaki Muradiye Lohman adında bir kadın hayatını kaybetti. Kızlık soyismine baktığımız zaman da Murdiye Çelik isimli bir soydaşımız olduğunu tespit ettik" diye konuştu. Bütün yolcu listesini kontrol ettiklerini ifade eden Çavuşoğlu, "Yasmin adı altında bir kişi daha var ama onun Türk olup olmadığı hakkında bir teyit gelmedi" dedi. Çavuşoğlu, uçağın düşüş nedeniyle ilgili bir bilgiye sahip olmadıklarını belirtirken, çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Germanwings uçağındaki yolculardan 36 yaşındaki Gülizar Çelik isimli Türk vatandaşının İstanbullu ve evli olduğu bilgisine ulaşıldığı ileri sürülmüştü.

İlk alınan bilgilere göre uçakta iki Türk vatandaşı bulunuyordu.

Doğan Haber Ajansı'nda yer alan habere göre İspanya Kralı 6. Felipe Fransa'da bulunduğu resmi ziyaret sırasında Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile yaptığı açıklamada düşen uçakta, Alman, İspanyol ve Türk yolcularının olduğunu açıklamıştı.

Katalan Haber kanalı '24 Saat', Almanya kaynaklarına dayanarak uçakta 39 Türk soyadlı kişinin bulunduğu bilgisine ulaştıklarını duyurmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler