Cemevine ‘taziye evi’ statüsü verdiler

Kahramanmaraş’ın Sivricehöyük (Terolar) köyündeki cemevinin AKP'li belediye tarafından “taziye evi” statüsünde kabul edildiği ortaya çıktı.

Yayınlanma: 23.01.2017 - 23:09
Abone Ol google-news

Suriyeli sığınmacılar için 25 bin kişilik konteyner kent yapılmasına karşı protestolarla gündeme gelen Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Sivricehöyük (Terolar) köyünün Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanmasının ardından, AİHM kararlarına karşın köydeki cemevinin AKP’li Büyükşehir Belediyesi tarafından “taziye evi” statüsünde kabul edildiği ortaya çıktı.

Gazetemize konuşan Terolar Alevi Kültür Derneği Başkanı Mehmet Deliter, cemevinin inanç ve ibadet merkezi olduğunu belirterek, “Bizim ibadet merkezimiz taziye evi şekline dönüştürülüyor. Bu son derece yanlış bir uygulama. Önümüzdeki günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile görüşüp sorunun çözüme kavuşması için isteklerimizi söyleyeceğiz” dedi. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Şube Başkanı Salman Akdeniz de AİHM kararlarına dikkat çekerek, “AKP’li belediye cemevimizi taziye evine dönüştürüyor. Yasalar uysunlar, inançlarımıza saygı duysunlar. Beklentimiz budur” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon