Cenazede bozkurt işareti yapınca ortalık karıştı

Şanlıurfa Suruç’ta patlamada ölen Ferdane Kılıç ile oğlu Nartan için Bursa’da tören düzenlendi. Cenaze konvoyunda bir arabadan bozkurt işareti yapılması sonrası gerginlik yaşandı.

Yayınlanma: 22.07.2015 - 18:19
Abone Ol google-news
<video:327829>

Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde  canlı bomba saldırısında yaşamını yitiren HDP’li Ferdane Kılıç ve oğlu Nartan Kılıç için Bursa’da HDP il binası önünde tören düzenlendi.

Ferdane Kılıç ve oğlu Nartan Kılıç’ın cenazeleri öğle saatlerinde merkez Osmangazi İlçesi Fevziçakmak Caddesi’nde bulunan HDP il binası önüne getirildi. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı alanda, özel eğitimli jandama köpekleriyle bomba araması yapıldı. Polis, törene katılanların üst araması yaptıktan sonra alana girmesine izin verirken, bazı partililer de gelenleri aradı. Parti binası önünde toplanan HDP, ESP ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üye bin 500 kişi, ’Suruç Şehitleri Ölümsüzdür. ’AKP-DAİŞ Çeteleri Kaybedecek’, ’Soran Olursa Oyuncaklarıyla Beraber Ölüme Giden Sosyalist Gençlerdi Dersiniz’ pankartları taşırken, çeşitli sloganlar attı.

KIZI TABUTUNU TAŞIDI 
 
Abhazya Bayrağı örtülen Ferdane Kılıç’ın tabutunu kadınlar taşırken, Adige ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’na ait bayrak örtülen Nartan Kılıç’ın ise tabutu HDP’liler tarafından taşınarak tören alanına getirildi. Ferdane Kılıç’ın tabutunu taşıyanlar arasında kızı Sinem Kılıç da yer aldı. HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar da törene katılarak Metin Kılıç’a taziyede bulundu.
 
OTOMOBİLDEN BOZKURT İŞARETİ
 
Daha sonra anne ve oğlun tabutları cenaze aracına konularak, partililerin oluşturduğu konvoyla birlikte evlerinin bulunduğu merkez Nilüfer İlçesi, Ataevler Mahallesi’ndeki evlerine götürüldü. Acemler mevkiinde cenaze konvoyunun geçişi sırasında seyir halinde olan bir otomobil sürücüsünün bozkurt işareti yapması, kısa süreli gerginlik yaşanmasına neden olurken, polis herhangi bir olayın yaşanmaması için önlem aldı.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler