Cezaevinde nar üretimi

Adana'nın Ceyhan ilçesine bağlı Mercimek beldesinde bulunan Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlüler tarafından yetiştirilen narların hasadına başlandı. İlk ürünler Ergenekon davası sanıklarının da kaldığı Silivri Yerleşkesi'ne gönderildi.

Yayınlanma: 24.10.2011 - 11:51
Abone Ol google-news

Cezaevi İkinci Müdürü Mesut Karar, kendilerine ait 105 dekar alanda yaklaşık 5 bin hicaz narı ağacı bulunduğunu anlattı. Ağaçların 3 yıl önce dikildiğini ve bu yıl meyve almaya başladıklarını ifade eden Karar, üretimin bütün aşamalarında hükümlülerin çalıştığını, böylece hükümlü ve tutukluların bahçecilik yaparak hem zaman geçirdiklerini, hem de stres attıklarını belirtti.

Ürettikleri narların kaliteli, bol sulu ve lezzetli olduğunu vurgulayan Karar, şunları kaydetti: ''Yaklaşık 60 ton civarında rekolte bekliyoruz. Narları diğer cezaevlerine piyasa değerinin altında nakliye ve KDV dahil 1 lira 20 kuruştan satıyoruz. Aynı zamanda kurumumuzda bulunan hükümlü arkadaşlarımızın yemek mönüsüne de narları ekleyerek, onların da ürettikleri narı tatmalarını sağlıyoruz. Elde ettiğimiz ilk ürünlerden oluşan 2 kamyon narı da Silivri Yerleşkesi'ne gönderiyoruz.''

Öte yandan nar bahçesinde çalışan hükümlüler ise burada meslek sahibi olduklarını belirterek ''Uygulamadan çok memnunuz. Biz hükümlüler olarak el birliğiyle yetiştirdiğimiz narların meyve verdiğini görmekten sevinç duyuyoruz. Cezamız bittiğinde dışarıda da bu işi yapmayı düşünüyoruz'' dediler.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler