Cezaevinde ‘sınav’ zamanı

İzmir’deki Gezi Parkı direnişçilerinden Barış Cem Çakıl, geçen hafta çıktığı F tipi cezaevine, bu kez açık öğretim sınavı için girecek.

Yayınlanma: 12.12.2013 - 21:46
Abone Ol google-news

Gezi Parkı Direnişi’nin İzmir ayağına katılan ve 5.5 aylık tutukluluğunun ardından geçen hafta tahliye edilen Barış Cem Çakıl, serbest bırakıldığı Buca Kaynaklar F Tipi Cezaevi’ne bu kez açık öğretim sınavı için girecek.

Uzun yıllardan bu yana ailesiyle birlikte İzmir merkezinde yaşayan Çakıl, İzmir Büyükşehir Belediyesi kuruluşlarından İZSU’da çalışıyor. 4 yaşında bir kız çocuk babası olan 38 yaşındaki Cem Barış Çakıl, 5.5 ay tutukluluğun ardından geçen hafta serbest bırakılan Gezi Parkı protestocularından biri...

Çakıl, hayata kaldığı yerden devam etmeye başlarken bu hafta sonu gireceği sınavın stresini yaşıyor. Cem Barış Çakıl’ın sınava gireceği yer kısa bir süre önce serbest bırakıldığı cezaevi. Açık öğretim fakültesi radyo televizyon bölümü birinci sınıf öğrencisi Çakıl, sınav yeri kaydının Buca Kaynaklar Cezaevi olarak belirlendiğini söyleyerek, “Bu da ilginç bir anı olacak” diyor. Çakıl, sınavın bu hafta sonu gerçekleştirileceğini söyleyerek, “Her gün tahliye edilme umuduyla uyandığım cezaevine şimdi kendiliğimden, sınava girmeye gideceğim. Artık sınav yerinin değiştirilmesi ihtimali de yok. Sınava girmenin yanı sıra belki hâlâ orada tutulan arkadaşlarımı görme umudu taşıyorum” diye konuşuyor.

Yine yaparım!..

Türkiye’de baskılar her geçen gün artarken, insanların sosyal yaşamından giyimine kadar her türlü hakkına müdahale edilirken sessiz kalamayacağını vurgulayarak, “Bu bilinçle Gezi Parkı protestolarına destek verdim. Yine olsa yine yaparım” diyor.

Direnişin İzmir bölümüne 1 Haziran günü eşiyle birlikte katıldığını belirterek, şunları söylüyor:

“Gündoğdu Meydanı’nda toplandık. Ardından kitleyle birlikte Basmane’ye doğru yöneldik. Buraya geldiğimizde hiçbir uyarı anonsu yapılmaksızın polisin aşırı şiddetiyle karşılaştık. Üzerimize sıkılan gazların haddi hesabı yok. Bir yandan eşimi korumaya çalışırken öbür yandan da, ayakta kalabilmek için mücadele veriyordum. Kendimi savunmak için tamamen nefsi müdafa olarak değerlendirilmesi gereken bir hareketle, bulduğum taşı attım. Bu taşı atmam örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına eyleme katılmam olarak değerlendirildi.”

Çakıl, hakkında hazırlanan iddianamede, örgütten 3 Haziran tarihinde talimat almakla suçlanmasına karşın protestoların 1 Haziran bölümünde yer aldığına da dikkat çekerek, “Bu çelişkiyi nasıl anlatırsınız ki? Kendileri de inanmıyor ya, başka da ne demek gerekir bilemiyorum” vurgusu yapıyor.

5.5 ay hapis yattığı için kesinlikle pişmanlık duymadığını da söyleyerek, “Yine olsa yine bu eylemlere katılırım. İçimdeki sınıf bilinci Gezi süreciyle birlikte daha da yoğunlaştı. Haklı olduğumuzu biliyoruz ve bize bunun için saldırdıklarının da farkındayız. Haklı olmasak saldırmazlardı. Eskisinden daha gür bir sesle bu daha başlangıç mücadeleye devam diyorum” görüşlerine yer veriyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon