CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan partililere sağduyu talimatı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik önceki gün Çubuk’ta gerçekleşen linç girişimi parti içinde büyük tepkiye neden oldu. Parti içinde yaşanan olaya ilişkin büyük bir öfke olmasına karşın Kılıçdaroğlu’nun sağduyulu hareket edilmesi yönünde kesin bir talimat verdiği öğrenildi.
Kılıçdaroğlu’nun “Amaçları CHP’yi sokağa çekmek. Buna asla izin vermeyeceğiz. İtidalli olun. Bu saldırının Türkiye’nin birliğine ve bütünlüğüne karşı olduğunu her yerde anlatın” talimatını verdiği belirtildi.
Kemal Kılıçdaroğlu, dün makamında kendisini takip eden gazetecilerin geçmiş olsun dileklerini kabul etti. Saldırı sırasında güvenlik önlemi alması gereken Emniyet Genel Müdürü, Genelkurmay Başkanı ve bakanların orada olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Herkes oradaydı. Yine sağduyuyla dikkatli bir süreç izleyerek yolumuza devam edeceğiz. Türkiye farklı bir sürecin içine sokulmak isteniyor. Bunun altyapısı oluşturuluyor. Bunu görüyorum. Geçmişte bu tür olayların sonunda Türkiye’nin nereye getirildiğini üç aşağı beş yukarı hepimiz biliyoruz” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, sığındığı evden çıkarılırken kamuflaj giymesi yönündeki teklifleri reddettiğini belirtti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın olay sırasında yaptığı konuşmaya ilişkin olarak da Kılıçdaroğlu, “Özel bir tartışma yaratmak istemiyorum. O konum ile atmosferin getirdiği bir dil miydi? Bilemiyorum. Hulusi Akar Bey’e sormak lazım. Ama ortada bir gerçek var: Linç edilmek istenen bir siyasal partinin genel başkanı var. Bu olay, siyasal iktidarın kadrolarının bulunduğu bir ortamda gerçekleşiyor ve biz 1.5 saat bir evde kalıyoruz. Neden hiçbir önlem alınmıyor” diye konuştu.
<haber-yatay:1356164,1356620,1356575,1356572,1356463,1356421,1356420,1356659,1356342,1356216,1356700,1355974>
Video Haberler
-
TRT dizisinden dikkat çeken sahne
-
İstanbul'da kısıtlamasız ilk cumartesi
-
Korkutan görüntü! Sürü halinde sahile yaklaştılar
-
Dikkat çeken paylaşım! CHP bu video ile seslendi
-
CHP'li Başarır'dan Milli Eğitim Bakanlığı'na çağrı
-
Kadıköy'de psikoloğa yapılan saldırıda önemli gelişme
-
Bodrum’da 3 bin yıllık antik kent satılığa çıkarıldı
-
Koronavirüste baş ağrısı! Belirtileri tek tek sıraladı
-
CNN Türk muhabirine canlı yayında küfür
-
Naci Görür açıkladı! işte İstanbul'daki risk taşıyan yer
En Çok Okunan Haberler
-
Sosyal medyada takip krizi: Selçuk istifa mı etti?
-
Hazal Kaya'dan Bakan Koca'ya tepki
-
Mezarlıkta çiçek satarak kızını Oxford'ta okutuyor
-
İmamoğlu ve Yavaş arasında 'trend' değişimi
-
Kılıçdaroğlu'ndan 'erken seçim' açıklaması
-
AKP'li Kadak'a tepki yağdı
-
Ünlü oyuncu uyuşturucudan gözaltına alındı
-
Eski eşine şiddet uygulayan zanlı hakkında yeni karar
-
Rasim Öztekin kalp krizi geçirdi
-
Psikoloji bilimine göre aşık olduğunuzun 9 kanıtı