CHP ilçe başkanlarından Baykal'a destek

CHP Antalya İl Başkanı ve 19 ilçe başkanı, CHP Genel Başkanlığı görevinden istifa eden Deniz Baykal'a destek amacıyla ortak basın açıklaması yaptı.

Yayınlanma: 13.05.2010 - 12:09
Abone Ol google-news

CHP Antalya İl Başkanı Özer Ülken ve 19 ilçe başkanı, il örgütü binasında önünde, Deniz Baykal'ın resmi bulunan ve ''Komplocular Deniz'de boğulacak' yazılı dev afişin önündeki ortak basın açıklamasında, Ülken CHP il örgütü olarak, Deniz Baykal'ın şahsında partisine yönelik ahlak dışı komployu 19 ilçe başkanı ve il örgütüyle birlikte bir kez daha nefretle kınadıklarını söyledi.

Genel başkanlık görevinden istifa eden Deniz Baykal'ın şahsında gündeme getirilen bu durumun CHP'nin kurumsal kimliğine yapıldığı konusunda kanaatlerinin net olduğunu belirten Ülken, şunları söyledi:
''Genel başkanımızın basın açıklaması iyi okunacak olursa, orada üç ayrı olguya dikkat çekilmiştir. Birincisi Türkiye siyasetini, ikincisi Cumhuriyet Halk Partisi'ni tanzim etmek isteyenleri, üçüncüsü de CHP'nin örgütünün kendisini kastetmiştir. Birinci olgu, Amerikan Emperyalizmi ve onun Orta Doğu'daki kolu AKP iktidarıdır. İkinci olgu, kendisini liberal ve sözüm ona aydın diye adlandırılanlardır. Üçüncü olgu ise 'Deniz Baykal'sız Cumhuriyet Halk Partisi örgütünün bu hain komployla hesaplaşmasıdır. İşte şimdi gün ve görev, Genel Başkanımızın kendisi olmadan Cumhuriyet Halk Partisi örgütlerinin bu hain komployu boşa çıkarma günüdür.''

Bu hain tuzağı bertaraf etme görevinin, Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Örgütü başta olmak üzere vatan sathındaki tüm parti örgütlerine düştüğünü vurgulayan Ülken, şöyle devam etti:
''Ulu Önder Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'ndaki 'Hattı müdafaa yoktur. Sathı müdafaa vardır. O satıh da bütün vatandır' söyleminde olduğu gibi bu hain tuzağı bertaraf etme görevi, Cumhuriyet Halk Partisi örgütlerine düşmektedir. Bu menfur komplonun gündeme getirildiği saat itibariyle Antalya'da toplumun tüm kesimlerinde ciddi anlamda bir infial söz konusu olmuştur.''

CHP dışında farklı siyasi partilerden, kamu kurumları yöneticilerinden, sendikalar başta olmak üzere demokratik kitle örgütlerinden ve sade vatandaşlardan parti örgütlerine ardı arkası kesilmeyen telefon geldiğini ve tepki ziyaretleri gerçekleştiğini ifade eden Ülken, il örgütü olarak dikkatle değerlendirdikleri konunun aslında bu olduğunu söyledi. Ülken, bu durumun, Baykal'ın toplumun tüm kesimlerine mal olmuş örnek bir lider olmasından kaynaklandığını savundu.

Baykal'ın yeniden partinin başına geçmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Ülken, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Aslında Genel Başkanımız, (Ey halkım, bir sade vatandaş olarak bana bu yapılanları sizin vicdanınıza bırakıyorum) demiştir. Bu, onun onurlu bir insan olarak yaptığı en insani davranış biçimidir. Bugün ve bu saat itibariyle kendisi resmi olarak istifa etmişse de örgütümüzün yüreğinde hala Genel Başkanımızdır ve öyle kalacaktır. Bunun yeniden resmileştirilmesi için CHP Antalya İl Örgütü üzerine düşen görevi yerine getirecektir.''

Konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Ülken, bu ortamda CHP kurultay sürecinin çok önemli olduğunu bildirdi. Ülken, ''Kurultay sürecimiz önemli. Kurultay çalışmalarımız tüm ilçelerimizde devam ediyor. Antalya olarak, CHP kurultayında, Türkiye, gündeminde Ankara'nın umarım görmeyeceği bir manzara ile karşılaşacak. Adı kurultay ama Türk halkının Genel başkanımıza olan saygısı, sevgisi ve kamu vicdanı tepkisini hep birlikte orada izleyeceğiz. Önümüzdeki günler bunları bize gösterecek'' diye konuştu.

Ülken, CHP Antalya Gençlik Kollarının yarın akşam kalabalık bir grupla Ankara'ya gideceğini de bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler