CHP’de Özçelik sıkıntısı

Genel Başkan Yardımcısı’nın tekrar aday olmayacağı konuşuluyor.

Yayınlanma: 16.09.2015 - 06:24
Abone Ol google-news

1 Kasım seçimi için aday listelerini oluşturmaya çalışan CHP’de yarın yapılacak kritik MYK ve PM toplantıları öncesinde adaylık kulisleri de hareketlendi. Kılıçdaroğlu’nun 7 Haziran’da Meclis’e soktuğu Murat Özçelik’in aday olmayabileceği konuşuluyor. Partide zaman zaman farklı isimlerle yaşadığı tartışmalarla gündeme gelen Özçelik son PM toplantısında da eski Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat ile karşı karşıya gelmişti.

Murat Özçelik aday gösterilmezse, zaten dar olan CHP’nin dış politika kadrosuna kimlerle takviye edileceği de merak konusu. Bu konuda öne çıkan ilk isim emekli büyükelçi Ünal Çeviköz. Çeviköz’ün de aday adaylığı başvurusunu yaptığı, Kılıçdaroğlu’nun Çeviköz’ü İstanbul’dan aday gösterebileceği konuşuluyor.

CHP’den önceki dönem milletvekili olan bir diğer büyükelçi Osman Korutürk’ün de listelerde tekrar yer alabileceği belirtiliyor. CHP’nin yönetim kademesinde aday adaylığı başvurusu yapmayan bir diğer isim de Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya. 7 Haziran’da Kılıçdaroğlu tarafından listeye alınmayan Akkaya’nın da 1 Kasım için başvuru yapmadığı öğrenildi. 7 Haziran sürecinde aday gösterilmemesi dikkat çeken Prof. Dr. Burhan Şenatalar’ın da aynı şekilde başvurusunu güncellemediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun 7 Haziran’da kontenjan hakkını kullanmadığı Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu ise 1 Kasım için bir kez daha başvuru yaptı.

Özkes’in yerine

Kılıçdaroğlu’nun danışman kadrosunu da listelere yerleştirebileceği belirtiliyor. Bu çerçevede Doç. Dr. Fatih Gürsul ile Doç. Dr. Koray Çalışkan’ın listelerle yer alması bekleniyor. Gürsul’un Elazığ 1. sıradan aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Çalışkan’ın da partiden istifa eden İhsan Özkes’in yerine aday gösterilebileceği konuşuluyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler