CHP'den bedelli askerlik için yeni teklif

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, bedelli askerliğe ilişkin beklentinin, mutlaka sosyal adalet ilkeleri çiğnenmeksizin düşük gelirlileri de içerecek şekilde çözülmesi gerektiğini belirtti. Tanrıkulu, bedelli askerlikte yaş sınırının 25 olması gerektiğini söyledi.

Yayınlanma: 04.12.2014 - 10:41
Abone Ol google-news

Tanrıkulu, yaptığı yazılı açıklamada, bedelli askerlik tasarısının, AKP'nin düşük gelirli vatandaşlara karşı bakış açısını bir kez daha gösterdiğini ifade etti.

Bedelli askerliğin çıkarılmasının kuşkusuz gerekli olduğunu kaydeden Tanrıkulu, "CHP olarak bu konuda iki ayrı yasa teklifi verdik. Teklifler sorunun sosyal adalete uygun çözülmesini sağlamak üzere, gelir düzeyi düşük vatandaşlarımızın da bu imkandan yararlanmalarını öngörüyordu" değerlendirmesinde bulundu.

YAŞ SINIRI 25 OLMALI

Tanrıkulu, yaş sınırının 25'e indirilmesinin doğru olacağını savunarak, şunları kaydetti:

"Bedelli askerliğe ilişkin beklenti mutlaka sosyal adalet ilkeleri çiğnenmeksizin düşük gelirlileri de içerecek şekilde çözülmelidir. Ayrıca bedelli askerliğe ihtiyaç duyan yurttaşlarımızın büyük bölümünün alt, orta gelirli olduğu da düşünülerek, belirlenen miktarın taksitle ödenebilmesine de imkan tanınmalıdır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler