CHP'den çözüme destek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, parti örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarına mektup yazıp hükümetin son çözüm paketine destek kararı aldıklarını bildirdi.

Yayınlanma: 05.07.2014 - 23:08
Abone Ol google-news

CHP, TBMM Genel Kurulu’nda salı günü görüşülecek olan “çözüm paketi”ne destek kararı alırken, parti örgütlerine de bu kararı duyurdu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu parti örgtüleri ve sivil toplum kuruluşlarına gönderdiği mektupta, eksikleri ve yetersizliklerine rağmen söz konusu yasa tasarısını CHP olarak destekleyeceklerini bildirdi.

Tanrıkulu, parti örgütlerine gönderdiği mektupta, kendisinin hazırladığı “Toplumsal Mutabakat Komisyonu” ve “Ortak Akıl Heyeti Kurulması Hakkında Kanun Teklifi” ile çözüm paketinin TBMM İçişleri Komisyonu’ndaki görüşme tutanaklarını da mektubuna ekledi. Mektupta, “Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı”nın 4. maddesine dönük CHP milletvekillerinin eleştiyle ilgili olarak Tanrıkulu, şu görüşlere yer verdi:

"Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır’da da ifade ettiği gibi CHP, çözüm konusunda her türlü pozitif adımı desteklemeye devam edecektir. Barışın kalıcılaşması için toplumsal kutuplaşmanın giderilmesi konusunda TBMM’ye sunulan Toplumsal Mutabakat Komisyonu önerisine benzer öneriler ve çalışmalara devam edilecektir. AKP’nin bu süreci baltalamasına, seçim odaklı olarak kullanmasına izin verilmeyecektir. Tarihsel ve güncel bir sorun olan Kürt meselesinin çözümünün iktidar partisinin seçim propagandalarına mahkûm edilmesi, sorunun daha da derinleşmesine sebep olmaktadır. Dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde gündeme getirilen bu tasarı da AKP’nin tipik bir seçim hamlesi olarak görünmektedir. Açıktır ki AKP, CHP’nin bu tasarıyı desteklemesinden rahatsız olmuştur. Zira böylece Tayyip Erdoğan, seçim sürecinde CHP’yi çözüm karşıtı olarak göstermeye gayret edecekti. Ancak CHP çözüme değil, hükümetin Türkiye’ye dayattığı çözümsüzlüğe karşıdır. Son üç yılda TBMM gündemine CHP tarafından taşınan çözüm önerilerinin hiçbirinin AKP tarafından desteklenmemesi, kimin çözümden yana, kimin çözüme karşı olduğunu göstermeye yeterdir.”

Tanrıkulu, mektupta CHP’nin tasarının “Bu kanun kapsamında verilen görevleri yerine getiren kişilerin hukuki, idari veya cezai sorumluluğu doğmaz” hükmünü düzenleyen 4. maddesini eleştirmekle birlikte, tasarının Meclis’ten geçirilmesine destek vereceklerini bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler