CHP'den 'ihraç' kararı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seyhan İlçe Yönetimi, Hazreti Muhammed hakkında paylaştıkları nedeniyle Seyhan Belediye Meclis üyesi Ali Aydoğan’ın kesin ihraç talebi ile disiplin kuruluna sevkine karar verdi.

Yayınlanma: 06.10.2015 - 15:09
Abone Ol google-news

CHP’li Seyhan Belediyesi Meclis Üyesi Ali Aydoğdu, Twitter hesabından “Bizim yalancı Muhammet’e ve onun uydurduğu tanrıya inancımız yok.” ifadelerini paylaşmıştı.

Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan CHP Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu, Cumhuriyet Halk Partisi kimliğini taşıyanların İslam dini ve Hz. Peygamber hakkında çirkin ifadeler kullanma haklarının olmadığını belirtti.

Kolcu, şu ifadeleri kullandı:

“Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından çıkarılan Diyanet Dergisi'nin 2007 Kasım ayı sayısında Yrd. Doç. Dr. A. Vehbi Ecer'in, 'Atatürk'te Peygamber Sevgisi' başlıklı yazısında, yaşanan olaylarla Atatürk'ün Hazreti Muhammed'e duyduğu sevgi ve saygı anlatılmaktadır. Atatürk'ün beğendiği, saygı duyduğu, değer verdiği, takdir ettiği en büyük insan Peygamberimiz Hazreti Muhammed idi'' ifadesinin yer aldığı yazıda, Atatürk'ün, İslam dinini, Kuran-ı Kerim'i, Hz. Peygamberi ve dini müesseseleri öven tüm sözleri, O'nun dinimize olan içten bağlılığını gösteren somut ve tartışılmaz belgeler olarak kabul edilmelidir Hazreti Muhammed'in (SAV) büyüklüğüne dil uzatanları affetmediğine dikkat çekilmiştir. Partimizin kurucu Mustafa Kemal Atatürk bu anlayışta iken partimizin kimliğini taşıyanların İslam dinimizin ve Peygamber Efendimizin hakkında çirkin ifadeler kullananları kabul edilemez. Haddini aşarak İslam dini ve Peygamberimiz Hazreti Muhammed (SAV) hakkında bir sosyal paylaşım sitesinde tasvip etmediğimiz sözleri yazan Seyhan Belediye Meclis Üyesi Ali Aydoğan’ın kesin ihraç talebi ile il disiplin kuruluna sevk edildiğini Adana kamuoyuna saygı ile duyururuz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler