CHP'den ilk resmi açıklama: AKP kabul etmedi

CHP Grubu milletvekillerine gönderdiği bilgi notunda, “Cumhuriyet Halk Partisi'nin Merkez Yönetim Kurulu tarafından tam yetki ile desteklenen, dört yıllık, yüksek profilli, geniş tabanlı koalisyon hükümeti önerimiz Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından kabul edilmediği için iki Sayın Genel Başkan’ın görüşmesinden bir hükümet kararı çıkmadı.

Yayınlanma: 13.08.2015 - 17:41
Abone Ol google-news

CHP Grubu milletvekillerine, "Yürütülen Koalisyon Görüşmelerinin Sona Ermesine İlişkin Bilgi Notu” başlıklı bir bilgi notu gönderdi. Bilgi notunda Türkiye'nin karşılaştığı Ortadoğu’da süren çatışmalar, ekonomik durgunluk ve terör gibi derin ve yakıcı sorunların, 4 yıllık yasama dönemi müddetince işbaşında kalacak, uyum içinde çalışacak yüksek profilli ve geniş tabanlı hükümeti zorunlu kıldığına dikkat çekildi.

Vekillere gönderilen bilgi notunda, “Dört yıllık, yüksek profilli, geniş tabanlı koalisyon hükümeti önerimiz Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından kabul edilmediği için iki Sayın Genel Başkan’ın görüşmesinden bir hükümet kararı çıkmadı ve Türkiye’nin derin sorunlarının aşılmasını sağlayacak önemli bir imkan değerlendirilemedi” denildi. CHP Grubu tarafından milletvekillerine gönderilen bilgi notu şöyle: "Cumhuriyet Halk Partisi, 7 Haziran seçimlerinden bu yana milli iradenin partimize yüklediği görevin bilincinde olarak ve önce Türkiye’nin çıkarlarını düşünerek sorumlu ve yapıcı bir siyaset izledi. 13 yıldır aralıksız iktidarda bulunan bir parti ile kurulacak yeni bir hükümetin ortak sorumluluğunu üstlenmekten kaçınmadık, bir ay süren toplantılar boyunca görüşlerimizi tüm açıklığı ile masaya getirdik, görüşme sürecini içtenlikle, siyasi nezaket kuralları çerçevesinde yürüttük. Koalisyon hükümetleri siyasi erkin paylaşımı ve güven esasına dayanır. Bu sebeple koalisyon toplantıları öncesi ve sonrasında hükümete katılma ilkelerimizi sadece görüştüğümüz partiye iletmekle kalmayarak kamuoyu ile de paylaştık.

"Türkiye'nin karşılaştığı Ortadoğu’da süren çatışmalar, ekonomik durgunluk ve terör gibi derin ve yakıcı sorunların, 4 yıllık yasama dönemi müddetince işbaşında kalacak, uyum içinde çalışacak yüksek profilli ve geniş tabanlı hükümeti zorunlu kıldığı ortadadır. Bu gereklilik partimizin sözcüleri tarafından defalarca dile getirildi. Cumhuriyet Halk Partisi'nin Merkez Yönetim Kurulu tarafından tam yetki ile desteklenen, dört yıllık, yüksek profilli, geniş tabanlı koalisyon hükümeti önerimiz Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından kabul edilmediği için iki Sayın Genel Başkan’ın görüşmesinden bir hükümet kararı çıkmadı ve Türkiye’nin derin sorunlarının aşılmasını sağlayacak önemli bir imkan değerlendirilemedi. Cumhuriyet Halk Partisi ülkeyi seçime götüren süreçte üstüne düşen tarihi sorumluluğa uygun politikayı izlemeye devam edecektir.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler