CHP'den TDK göndermeli 17 Aralık afişi

CHP Isparta il binasına 'Başkasının malını çalan kişiye 'hırsız' denir. Türk Dil Kurumu' yazılı pankart asıldı.

Yayınlanma: 17.12.2015 - 17:49
Abone Ol google-news

CHP Isparta İl Başkanlığı'nın bulunduğu Mimar Sinan Caddesi'ndeki binaya bu sabah üzerinde "Başkasının malını çalan kişiye 'hırsız' denir. Türk Dil Kurumu" yazılı 5 metrekarelik pankart asıldı.

İl Başkanı Senayi Demirkol, 17- 25 Aralık soruşturması sonunda 4 bakanın istifa etiğini, yolsuzluk ve rüşvette ortaya saçılan bilgilerin kamuoyunda ciddi rahatsızlık yarattığını anlatırken, "Kamunun adalet duygusunu zedelemiştir.

Söz konusu soruşturma hükümetin yargı üzerindeki etkinliği neticesinde rafa kaldırılmış ve toplumda oluşan güvensizlik, tepki daha da derinleşmiştir. Söz konusu soruşturmanın rafa kaldırılması yargıya olan güveni neredeyse ortadan kaldırmış, kuvvetler ayrılığı ilkesi ayaklar altına alınmıştır" diye konuştu.

"İNSANLARIMIZA BUNU UNUTTURMAYACAĞIZ"

Yolsuzluk ve rüşvetle mücadele etmek, toplumun devlete olan güvenini artırmak için yasal düzenleme yapmanın devletin öncelikleri arasında yer aldığını kaydeden Senayi Demirkol, şöyle dedi:
"Halk ve birey devlete vergisini vererek, görevlerini yerine getirirken, devletin de bu vergileri nereye harcandığını şeffaf ve objektif olarak belirtmesi gerekir. Bu sebeple hırsızların değil, 'hırsız var' diye bağıranların yargılandığı 17- 25 Aralık ne acıdır ki AKP'nin boynunda asılı kalmıştır. Millet bu işi yarına bırakmıştır ama yanlarına kesinlikle bırakmayacaktır.

Bu sebepten ötürü kamuda şeffaflığın sağlanması ve yolsuzluk ve rüşvetle etkin mücadele önemini hatırlatması amacıyla 17 Aralık günü başlayıp 25 Aralık günü biten 1 haftalık sürecin 'Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası' ilan edilmesi ile ilgili genel başkan yardımcılarımızdan Sezgin Tanrıkulu ve Veli Ağababa geçen dönem verdikleri kanun teklifini yenilemişlerdir. CHP olarak 17- 25 Aralık'ı rüşvet ve yolsuzluk haftası olarak ilan ediyoruz. İnsanlarımıza bunu unutturmayacağız."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler