CHP'den yeni parti açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Sabrın sınırı vardır' açıklamalarına ilişkin "Bilmediğimiz birtakım pazarlıkları yapıp, sözleri verip de 'Sabrın da sınırı vardır' diye tehdit üslubu kullanmayı doğru bulmuyorum" dedi.

Yayınlanma: 02.11.2014 - 14:05
Abone Ol google-news


CHP'nin Antalya'nın turizm bölgesi Belek'te bulunan Sirene Otel'de gerçekleştirdiği 3 günlük kamp sona erdi. CHP milletvekilleri ve parti meclisi üyelerinin katıldığı 5'inci Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı'nın ardından CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, düzenlediği basın toplantısında Antalya'da son derece başarılı ve yararlı bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi.

Milletvekili genel seçimlerinin 2015 yılının Haziran ayında yapılacağı dikkate alındığında, 7 aylık bir süre kaldığına dikkati çeken Hamzaçebi, "2015 yılında yapılacak genel seçim, Türkiye açısından önemli bir dönemeci oluşturacaktır" dedi. Hamzaçebi, bu kapsamda Antalya kampında CHP Meclis grubunun geçmiş 3.5 yıllık dönemdeki çalışmalarının hem de seçime yönelik hazırlıklarının değerlendirildiğini dile getirdi.
'SADECE KARŞI ÇIKAN MUHALEFET ANLAYIŞI DEĞİL'

Türkiye'de 12 yılı aşkın sürede 'hukuk tanımayan, demokrasi ve özgürlük karşıtı' bir iktidara karşı, CHP Meclis grubunun insan hak ve özgürlüklerini merkeze alan, insan odaklı zenginleşen bir ekonomi politikasını benimseyen anlayışla çalışmalarını yürüttüğünü savunan Hamzaçebi şöyle konuştu:

"Sadece hükümet uygulamalarını eleştiren, onlara karşı çıkan ya da onları engelleyen muhalefet anlayışı değil, aynı zamanda 'CHP iktidar olsaydı, bu konularda hangi politikaları izlerdi' sorusunun cevabını vermeye yönelik politika anlayışı CHP muhalefetinin esasını oluşturmaktadır. Bundan sonra da çözüm üreten, insanımızı geleceğe güvenle bakar hale getiren, büyüyen ve zenginleşen bir ekonomide bütün vatandaşlarımızın adil şekilde gelirden pay aldığı bir ekonomik sistemin, düzenin yaratılması CHP'nin temel hedefidir."

SEÇİM STRATEJİSİ


Seçime doğru CHP'nin Antalya kampında son derece başarılı sunumlar ve değerlendirmeler yapıldığını kaydeden Akif Hamzaçebi, partisinin seçimde izleyeceği stratejinin ana unsurlarının da bu toplantıda ortaya çıktığını dile getirdi. Grup Başkanvekili, "CHP'nin TBMM gurubu, partimiz büyük bir birikime sahiptir. Bu birikimi 2015 seçimlerinde vatandaşımıza ulaştırmak, onlara anlatmak esas politikamız olacaktır" dedi.

Seçime doğru bir ya da iki toplantının gündemde olduğunu kaydeden Hamzaçebi, CHP'nin seçim stratejisinin ana unsurlarının neler olacağına ilişkin bir soru üzerine şunları söyledi:

“Sayın Sencer Ayata'nın sunumunda CHP'nin oy aldığı kitleler, oy alamadığı kitleler, kesimler, hangi yaş grubunda CHP daha güçlü, hangi yaş grubunda daha az güçlü, riskler bütün bunları ayrıntısıyla değerlendirdik. CHP'nin güçlü olmadığı alanlara, bölgelere, toplum kesimlerine yönelik bu değerlendirmeler, bizim seçimde izleyeceğimiz stratejinin esaslarını oluşturdu. Bu değerlendirmelerden sonra nihai toplantıyı gerçekleştirip orada CHP'nin seçim stratejisini ortaya koymuş olacağız."

TORBA YASA'NIN DİĞER MADDELERİ AYM YOLUNDA


CHP'nin meclis çalışmalarında elde edilen sonuçların zaman zaman dikkatten kaçabildiğini dile getiren Hamzaçebi, hak ve özgürlükler noktasında çok titiz bir çalışma içinde olduklarını söyledi. Hamzaçebi, Torba Yasa'nın Anayasa'ya aykırı olduğunu düşündükleri diğer bölümlerini de Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacaklarını kaydetti. Hamzaçebi, şöyle devam etti:

"Son çıkarılan Torba Yasa'nın internet ve iletişim özgürlüğü olarak isimlendirdiğimiz özgürlüklere müdahaleyi amaçlayan üç maddesini, CHP yasanın yayınlandığı günden sonra 4'üncü gününde Anayasa Mahkemesi'ne taşıdı. CHP'nin açtığı dava sonucunda AYM bu düzenlemeleri iptal etmiştir. 15 Eylül tarihinde açtığımız bu davanın daha sonra takipçisi olacak ikinci bir dava daha olacağını söylemiştim. Torba Yasa'nın Anayasaya aykırı olarak değerlendirdiğimiz diğer düzenlemelerini de önümüzdeki hafta AYM'ye götürmüş olacağız."

TEHDİT ÜSLUBU KULLANMAYI DOĞRU BULMUYORUM


CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi, bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Sabrımızın sınırı var' açıklamasını değerlendirdi. Açıklamayı ciddiye almadığını dile getiren Hamzaçebi, "Bu konuda benzer konularda ne söylediyse daima tersi olmuştur. 'Sabrın sınırı vardır' diyerek tehdit kokan üslup doğru değildir. Devlete düşen görev sükunetle olayları değerlendirmek ve çözümleri bulmaktır. Ayrıca bilmediğimiz birtakım pazarlıkları yapıp, sözleri verip de 'Sabrın da sınırı vardır' diye tehdit üslubu kullanmayı doğru bulmuyorum" diye konuştu.

'CHP İÇİNDE YENİ PARTİ ÇIKMAYACAK'


Hamzaçebi, Emine Ülker Tarhan'ın istifası ve CHP içinden yeni bir parti çıkıp çıkmayacağına ilişkin tartışmalara ise "Hayır böyle ihtimal görmüyorum" karşılığını verdi. CHP olarak büyük bir iddia ortaya koyduklarını, Türkiye'yi özlenen iktidarına kavuşturmayı hedeflediklerini anlatan Hamzaçebi, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Farklı düşünen arkadaşlarımız olabilir ama böyle bir ihtimali görmüyorum. Antalya'da birlik beraberlik içinde bir toplantı gerçekleştirdik. Sayın Tarhan da çok değerli arkadaşımızdı, ayrılmamasını arzu ederdim ama o yönde tercih kullandı. CHP içinden parti yaratma girişimi, sürekli olarak bir kısım basın yayın oranı tarafından gündeme getirilmektedir. Bunun gerçekle hiçbir ilgisi yoktur. Böyle bir şey olmayacaktır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler